reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

cześć Mamuśki!

znowuż trochę Was zaniedbałam, nie mam czasu ostatnio na komputer, nie nadążam za nowymi pomysłami brojenia mojej córki, ganiam jak głupia za nią...
co do cholery z tą pogodą? nawet na spacer nie można wyjść, a żeby chodzić po Galeriach nie ma tyle kasy!

reklama
I my się witamy

anja szkoda,że się do walizki nie zmieszczę,bo bym się z Wami zabrała...:-p

Nocka u nas bardzo dobrze.
Wczoraj po raz pierwszy postanowiłam,że wezmę z Oliwią prysznic.Włączyłyśmy sobie radio światełka i się umyłyśmy.Na głowę wody małej nie lałam tylko na ciałko i chyba się Oliwi podobało.Później zawinęłam ją w ręcznik i do pokoju.Po 20 już nam smacznie spała,a na jedzonko obudziła się dopiero o 3 :-)
My dzisiaj po 11 śmigamy do centrum.Trochę pada,ale mam nadzieję,że słońce się pokaże :zawstydzona/y:

Idę jeszcze do łóżka :-) na chwilkę...

A gdzie reszta mamusiek??

Ostatnia edycja:
Hej dziewczątka!!

Pati znowu zrobiła pobudkę o 5:30, coś jej to ostatnio zbytnio wchodzi w krew :dry: ale tym razem się nie dałam wciągnąć w jej gierki ;-) Położyłam do łóżeczka i poszłam dalej spać, ona też coś tam pogadała i chyba też zasnęła :confused: nie wiem bo zmorzył mnie sen sprawiedliwych hihi.
W każdym bądź razie bez naturalnego budzika zaspaliśmy, jedno dobre że chłopaki mieli na późniejszą godzinę do szkoły.
DD dziś jedzie do Oceanarium z klasą (Ana :-)).

Anjaaaaaa - wooow, Barcelona!! Fantastycznie!! Mam nadzieję, że nie jedziecie pracować tylko wypoczywać i się relaksować :-) Mam prośbę - wyrelaksuj się za nas wszystkie haha :-D takie zadanie bojowe.
p.s. (ja bym się zmieściła do walizki hihi)

Marta - i co, byłaś wczoraj z Oli na gimnastyce dla mamusiek? I uhmmm prysznic.... ależ bym się poprysznicowała :rofl2:

Dziuba - chodzenie po galeriach powiadasz? :sorry2: Pamiętasz jak wyrzuciłam sporo ciuszków z zamiarem odświeżenia garderoby? No i zamiar nadal jest tylko szafa pusta :-D Przydałoby się pochodzić... bo na allegro to niewiele fajnych ciuszków jest no i się boję takich netowych zakupów jednak.

Cris - dzisiaj dla odmiany Ty mi się śniłaś z Ritką, w moim rodzinnym mieście sobie spacerowałyśmy.

Kurcze Patusi roczek się zbliża, zaproszenia powysyłane, zaczynam rozglądać się za balonikami, świeczką, torcikiem... A ta skubana chodzić nie chce hihi. Przy meblach owszem gania dookoła pokoju ale puścić się jak ją wołam do siebie to coś się boi jeszcze... Mam nadzieję, że się lada dzień przełamie, bo za jedną rączkę idzie już pewnie.

iza nie byłam,bo Grzesiek musiał jechać do warsztatu gdzie robili nam alternator.Okazało się,że mamy włożony za słaby regulator napięcia i akumulator nie ładuje się tak jak powinien,a że to ich wina to musieli to wymienić.
Za to jutro jedziemy do kina na LEKTOR-a a w czwartek na gimnastykę :-) bo jest dwa razy w tygodniu.Dzisiaj wspieramy ZKM,bo w centrum nie ma gdzie zaparkować :baffled:

Izuś fajnie , że synuś ma wolne od lekcji:rofl2::-D, pewnie sie cieszy , a jak Patka katar juz minął , mój cos jeszcze pociąga , ale chyba jutro i tak wyruszymy, tylko , żeby chociaz nie padało, oki:tak:.
Iza wiesz ja na allegro też nie robie zakupków , ale kuzynka wymiata tam super ciuchy :tak:, ja buszuje po bonprixie, i jestem zadowolona, tylko trzeba dokladnie rozmiarówkę dobrac, ale fajne sa niektóre rzeczy i dla Czarka też.
Anja fajny taki wypad, nie martw sie małą , no ale pewnie serduszko ściska:-(
Cris widzę , że nie tylko u mnie błądzisz w snach....:rolleyes:u mnie byłaś w tamtym tygodniu na kawie, a jak się zbudziłam i odpaliłam kompa patrze a tam komentarz w profilu:-D na n-kl:yes:.
a ja spijam kawusie ...ale nie mam planu na dzień..Czarek jakis humorzasty :growl:...wszystko jest na nie , więc jak zadaje pytanie to sie grubo zastanawiam zanim coś zapytam:-D.

Właśnie mi z przychodni zadzwonili, że mam przyprowadzić Dominika na szczepienie. Dobrze że przypomnieli, bo ja myślałam że już z głowy u niego ze szczepieniami ;-). Biedak się nie ucieszy z tej wiadomości.

Ana, Pati ma cały czas katarek, wodnisty, ale ma... zastanawiam się czy nie idą następne zęby? Bo na chorobę to nie wygląda. Zamówmy na jutro ładną pogodę i się zgadajmy co do miejsca i godzinki na priv. Jak Ci pasuje?

Marta - a co ciekawego w centrum sie dzieje że lecicie? Czy tylko pospacerować?
Kurcze mnie ta pogoda wcale nie ciągnie na spacery... bleee.

ana Oliwia też jakaś humorzasta jest Marudzi mi troszkę

iza jadę do centrum bo umówiłam się na odbiór kosmetyków z allegro :-) koło hali przy okazji kupię dorsza,bo tutaj u nas to nawet nie wiem gdzie się ryby świeże kupuje :-( Poza tym chcę zobaczyć jakieś ciuchy dla siebie torebkę paski itp :-) No i chcę Oliwi kupić kaczki do wanienki :-) :-) :-) Co prawda pogoda jest nie za bardzo,ale mam folie na wózek ,strasznie zimno nie jest więc ubiorę Oliwię i za godzinkę zmykamy Teraz sobie jeszcze śpi...

Martuś - u nas na Witominie świeże ryby można dostać w dwóch miejscach:

1. w białych budkach na placu koło Witawy
2. na ul Narcyzowej jest ciąg sklepów, trzeba iść do końca, przed przedszkolem skręcić i przejść koło zoologicznego, fryzjera, banku, schodkami w dół i dalej do końca i tam z tyłu jest rybny.

reklama
minka cieszę się,że wypoczęłyście i wróciłyście zadowolone :-)

iza dzięki za namiary na rybki :-)

My już wróciłyśmy.Oliwia szczęśliwa.Ubrałam ją ciepło,zasłoniłam wózek tak żeby jej nie wiało i młoda nie zmarzła.Zakupy zrobione,ciuszki wybrane czekają w Orsay-u odłożone :-) Jak mężuś wróci z pracy to pojedzie je odebrać :-p

Zmykam dokończyć obiadek...dzisiaj rybka :-)

A co tam u Was??

Do góry