reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kilogramy

natala95

Fanka BB :)
Kochane jak wam się udało zrzucić kilogramy po ciąży ? Ja mam za sobą trzy w czym ostatnia do poronienie ale ogolnie kilogramy które doszly w pierwszej i drugiej ciąży w czym w drugiej bardziej spadało ale potem urosło zostały i na chorobę się ich pozbyć nie mogę a moja waga jest zalamujaca ... Korzystam i z pomocy dietetyka i ćwiczę i nic nie pomaga już nie wiem czy to porostu już taka moja natura ,jestem załamana

reklama
reklama
Przede wszystkim odstaw słodycze, słodkie napoje. Pij wodę lub soki 100% ale nie z koncentratu. Nie jedź fast foodów, pizzy, frytek i produktów fit i zero tłuszczu bo to jeszcze gorsze niż normalne jedzenie.

Czytaj etykiety bo cukier jest poukrywany wszędzie.

Nie zaniedbuj śniadania bo to najważniejszy posiłek dnia. Ja jem 60 g owsianki zalanej wodą z orzechami (ale ich też za dużo nie wrzucaj) i bananem i zalewam zimnym mlekiem. Kolację jedź dwie godziny przed snem.

A co do ćwiczeń to polecam Ci na you tube fit mam Anka Dziedzic. Ma fajne ćwiczenia po ciąży. Wydała też książkę Dieta na luzie, ale nie powiem Ci czy ją polecam bo tylko przeglądałam. Choć noszę się z zamiarem zakupu :)

Ja ostatnio przerzucilam się na skakanke. Jak idę z małą na spacer to w parku co jakiś czas sobie skaczę. Podobno skakanka nieźle odchudza :)

No i faktycznie zbadaj tarczycę bo skoro tyle czasu coś robisz a nie ma efektów to może przyczyna jest po innej stronie

Ostatnia edycja:
Nie , nie robiłam . i chyba faktycznie czas zmienić dietetyka
dobry dietetyk powinien zapytać o te podstawowe badania lub je zlecić jeśli ich nie ma, a dopiero potem i po analizie składu masy Twojego ciała, Twojej aktywności fizycznej i tego co lubisz jeść ułożyć Ci cały plan działania i dietę. na samym początku nawet ćwiczenia nie są wskazane, włącza się je dopiero po jakimś czasie.

odchudzałam się z dietetykiem po 2 ciąży i trzymając się ściśle diety, nawet nie ćwicząc za bardzo schudłam tyle ile chciałam. Dobrze dobrana dieta to 80-90% sukcesu, ćwiczenia są potrzebnym, ale tylko dodatkiem.

Ja nie miałam takiego problemu, ale w rodzinie miałam podobny przypadek. Dziewczyna 18kg na plusie po ciąży i rok restrykcyjnych diet i ćwiczeń nie przyniósł żadnych efektów. Skorzystała z pomocy medycyny naturalnej, diety oczyszczające, lewatyw(miała 3 w przeciągu 3 miesiecy) i po tym schudła 20kg w przeciągu pół roku. Ten jej dietetyk stwierdził że miała źle funkcjonujące jelita. Dokładnie nie wiem o co chodziło ale może spróbuj coś w tym kierunku :)

Że mnie żaden znawca ale... dla mnie to nie normalne że nie chudnie jak jesteś na diecie i ćwiczysz. Chyba ze oszukujesz? ;) tez jestem zdania że powinnaś zrobić badania. A jak ćwiczysz? ???

Że mnie żaden znawca ale... dla mnie to nie normalne że nie chudnie jak jesteś na diecie i ćwiczysz. Chyba ze oszukujesz? ;) tez jestem zdania że powinnaś zrobić badania. A jak ćwiczysz? ???
Chyba dziewczyna nie oszukuje, skoro tu pyta ;) absolutnie nie chce nikogo przestraszyc, ale moją mamę po drugiej ciąży rozwalił Hashimoto, miała wycięte tarczyce, mięśniaki na macicy które jej się zrobiły na skutek zmian homronalnych też musiała mieć wycięte z prawie całą macicą, potem leczenie hormonalne i dopiero dieta i aktywność zaczęły przynosić efekty. Przed porodem kobitka miała 62 kg a po porodzie nie dość że zostało z 10 kg to jeszcze puchła w oczach a nie objadała sie, jadła mniej niż przeciętna kobieta i dalej puchła, doszła do 98 kg przy wzroście 158 cm, więc sobie wyobraźcie. Już nie wspominając, że jak była młoda, przed ciąża ze mną wazyla 49 kg

Nie oszukuje nie mam powodów , a ćwiczę biegajac ,lecz to długo mi nie wychodzi bo strasznie szybko się męczę nie to co przed ciazami , jezdac na rowerze , i wykonuje milion ćwiczeń z neta

No właśnie. Przyjdzie taki moment, że będziesz miała czas dla siebie i będziesz mogła z sobą walczyć. Ja tez miałam zapal teraz na początku, ale niestety gimnastykowac się musze przy dzieciakach. Nie którzy nie dają sobie rady z jednyn malenstwem a co dopiero z dwójką, trójką. Takie są realia.
Kup sobie tą herbatę ze znamion kukurydzy. W jakim wieku masz dzieciaczki?
Córka 15 miesiecy i syn w grudniu 6 lat od września idzie w końcu do przedszkola

reklama
Do góry