reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

No to ja też nie moge sie doczekać!!!!ciekawe jak to będzie za kilka tygodni?????Zrobiłam wywiad środowiskowy,moja mama miała mase rozstępów pod koniec ciąży!!! :-[ :( Ale może mnie ominie ta wątpliwa przyjemnośc .

reklama
Ida - gratulacje kopniaczków ;D

Co do mojej dzidzi to daje znać o sobie rano, później jak siedzę przy kompie i najbardziej wieczorkiem jak już zasypiam. W nocy maluch jest spokojny i oby tak zostało po urodzeniu ;D

dziewczyny czy Was tez tak male czasem kopie w dol kurcze mnie az dzisiaj cos kuje ale jakby kurde od dolu....no wiecie....

Ida, gratuluje skpania!!!!!!!! Chyba teraz juz wszystkie nalezymy do szczesliwego grona skopanych :-)
Myfcia, ja pisalam.... moja mala cos sobie upodobala bolesne dla mnie zabawy. Kopie wlsnie tak w dol (jakby w szyjke od srodka) i to jest nieprzyjemne i lekko bolesne, a potem, po paru min utach mam wiecej sluzu...
No i namietnie kopie "do srodka"... chyba w pecherz... to tez nie jest najmilsze uczucie na swiecie.
Tak sobie mysle, ze w ogole gdyby nie swiadomosc, ze to nasze dzieciaczki, to kopniaki bylyby nieprzyjemne...
Moze jestem walnieta, ale tak mi sie wlasnie wydaje, ze odczuwamy je jako mile tylko i wylacznie przez swiadomosc, ze to maluszki i ze to swiadczy, ze wszystko ok.
A co wyskakujacych gul...
Ja zaliczylam chyba tylko raz taka, ktora bylo widac i wydaje mi sie ze mala zaparla sie o sciane mamicy albo glowka, albo pleckami, bo walila wtedy intensywnie w srodek :-)
I zauwazylam, ze dostaje coraz wyzej :-) Najpierw bylo w okolicach lona a teraz.... mhm... odczuwam czasami nawet tak jakby w pepek od srodka. Ale w dol tez jej sie niestety zdaza (pisalam wyzej)...

Myfcia - u mie jest podobnie jak pisze Kira, czasem jak uderzy w macicę to wydaje mi się, że zaraz wystawi tamtędy nóżkę albo rękę (tfu tfu... odpukać) a wieczorkiem dostaje kopniaczki i to takie niezłe w okolicy pępka ;D wcześniej też były nisko koło jajników a i teraz też się zdażają.

Co do wypukłości to wydaje mi się, że nieraz maluch ułorzy sie tak, że mogę zlokalizować jego główkę no albo to wypięta pupka - bo brzunio po jednej stronie jest bardziej wypukły i twardszy ;D ;D

ja juz kilka krotnie doswiadczylam wypuklosci, moje male uwielbia mnie kopac .... w dol...po pecherzu skakac.... ja lubie jka kopie mnie na wysokosci pepka albo lekko ponizej....
Kira czytalam tamten post Twoj, ale ja czje kucie w hmmm pochwie? jakos dziwnie tak...no ale nic...kurde gardlo mnie szczypie by to szlak.....znopwu kuracja czosnkowa sie szykuje albo od razu wezme leki te co ostatnio.....
buziaki

Jeśli nie kłuje cię długo tylko tak chwilowo łapie to cię pocieszę, że ja też tak mam aż nieraz jak idę to przystanę - ale to chyba są te skurcze przygotowujące nas do porodu. Ja nie mam tego często ale zdarza mi się i jest to bardzo nieprzyjemne - nawet powiedziałabym bolesne ale chwilowe.

dołączam się do was laseczki... czasami jak wstaję to mnie tak zakłuję w podbrzuszu, że tak jak piszecie, jest to nie przyjemne... :( ale co tam później będzie gorzej ;) :D jak juz na porodówce wylądujemy... ;D

to jest doslownie ukucie.... hmmm ide sie polozyc male spac powinno isc a nie dokazywac ;-)
buziaki kochane i dziekuje....tak musi byc najwidoczniej za tydzien do gina ide okaze sie co tam sie dzieje...

reklama
Do góry