Katamisz - nazywając rzecz po imieniu schiza mam, że dziecko się udusi. ;-)Nie kupię też leżącemu dziecku - czyli takiemu do roku nic co jest zapinane z tyłu - kto by chciał leżeć na guzikach czy zatrzaskach, nie wiem wogóle co do za pomysł na ubranka
Ja ma to samo, poza tym Filip strasznie mi się wiercił jak miał zawiązana czapę pod brodą..i był obtarty choć zawiązywałam delikatnie..
Zebrra popieram...o zgrozo, nie mogę na te czapki patrzeć - jak dostałam dla Filipa od teściowej to mi się wyrwało na ich widok "po co mi te szpecące kaski"
Nie, nie chodziło mi o to, ze leżaczki z zasady się bujają (sa na płozach, czy jak to nazwać) tak jak np ten BUJACZEK-LEŻACZEK 4w1 do18kgPRODUKT POLSKImikrus (1448631882) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
a wibracje, czy też bujanie mechaniczne (na baterie lub prąd) to dodatkowy "luksus". Są też leżaczko-huśtawki, w których są też wibracje.
Madzioolka ja tak jak zebra pojmuje leżaczek i tez jeżeli takowy zechce mieć to zakupię taki mniej więcej
MW-FPPODSTAWOWY LEZACZEK BUJACZEK M7930- WYS. 24H (1438801881) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
aha, to już Cię rozumiem
No to teraz mam kolejne pytania:
1. jaka wanienka na stelażu jest lepsza - o długości 84 czy 100 cm?
Widziałam dziś na żywo obie i ta mertowa wydała mi sie starsznie wielka. I zastanawaim się czy ta mniejsza nie byłaby wystarczająca biorąc pod uwage przeniesenie siedzącego juz malucha do zwyklej wanny z takim krzeselkiem do kapania (chyba Ty
zeberko miałaś takie właśnie krzesełko i bardzo przypadł mi do gustu ten patent
)
Mówię o takiej wanience:
Zobacz załącznik 326762
2. Czy zakupiłyście bądź używałyście maty/fotelika do kapania noworodka?
- mata:
Zobacz załącznik 326763
-fotelik:
Zobacz załącznik 326764
A może jeszcze coś innego, albo w ogóle nic?
Madzioolka tu znowu popieram
zebrre
Wanienka moim skromnym zdaniem 100cm, ja taka miałam dla Filipa (mam nadal)i w sumie do roku prawie w niej kapaliśmy młodego, wstawiając ja do duuuzej wanny moich rodziców..Filip dość późno zaczął siadac, wiec nie wyobrażam sobie mniejszej wanienki z nim w kąpieli jak miał 8 miesięcy na przykład...dokupię stelaż, bo będzie nam teraz wygodnie gdyż w łazience nie wstawię nic co by mi służyło za podstawkę
Gąbka - miałam niepraktyczna, dużo wody wciąga to raz, a po drugie to dziecko samo na niej i tak nie uleży bo sie "zapada"w wodę, a jak mniej wody nalejesz to nie ma czym myć dziecka -przynajmniej ja tak miałam, no i najważniejsze - masa brudu i zarazków na niej sie zbiera i trzeba prac ją non stop
Ten fotelik foczka - jak dla mnie masakra - dostaliśmy jako gratis do nosidełka i 2 razy go użyłam, mało, ze sztywny i nie wygodny dla mnie i jak myślę dla dziecka, to jeszcze niby wykańczany łagodnie a mimo to mało przyjazny - ja sie przytarłam nim przy myciu Filipa
No i rany ile ty masz rzeczy!!!!!! Ja nawet nie wybrałam się na strych obejrzeć co się nada dla naszego nowego bączka...i tak w ogóle to mi sie przez allegro nie chce oglądać ubrań...nie wiem czemu...
A co do butelek - zamiaruje kupić Tommee Tippee, aczkolwiek mam problem, albo jestem jakaś niezorientowana...
są dwa rodzaje czy w tych jednych coś nie jest dokręcone na zdjeciu??
-antykolkowa
Tippee BUTELKA 260 ml 0% Bpa ANTYKOLKOWA nowość (1438386482) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
-nie antykolkowa
Tommee Tippee BUTELKA 260 ml 0% Bpa +SMOCZEK (1438386441) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Jak miałam z AVENT to były anty kolkowe bez żadnych wewnętrznych rurek....tak jak ta
ANTYKOLKOWA BUTELKA AVENT 330ml + SMOCZEK 3m+ (1438729182) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
I teraz największy problem, jak z czyszczeniem tych wewnętrznych mechanizmów...bo miałam taka butelkę dla Filipa ze słomka na zewnątrz i w środku coś w tym stylu
Kubek ze słomką i uchwytami_180 ml 6 m+_BABY ONO (1438588658) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy i nie dało sie tego dobrze umyć....i teraz c z butelką??zmieniać ją co tydzień/???