reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

Madzioolka
1.koleżanka mi poradziła letni otulaczek a potem cieńszy śpiworek - na jesień
2. ja zdecydowanie nie mam tylu rzeczy w jednym rozmiarze ( za to czapeczek w rozmiarach różnych oraz niedrapek sporo więcej ) - szczególnie małym gdy dziecko szybko wyrasta - nie chcę już kupować, ale mam nadzieję na jakieś gratisy :-) obawiam się sytuacji aby Młoda nie zużyła całego zapasu danego rozmiaru w jeden dzień ....:eek:
3. nie zauważyłam na Twojej liście żadnej spódniczki ani rajstopek
AgatkaT - faktycznie niezła oferta, ale dlaczego "little boy" ? :-)Nie będę Ci robić konkurencji.
Poszwendałam się dziś po sklepach, ale wyprzedaże się już praktycznie skończyły. W sumie w Mothercare najwięcej zostało.

reklama
Madzioolka masakra ile ty masz rzeczy!:-)
a ja myślałam że mam ogrom :biggrin2:
aż pokazałam twoje zestawienie mojemu M żeby zobaczył, ze ja aż tak nie szaleje ;-):biggrin2:
chyba się nie pogniewałaś ;-):biggrin2:
Nie, uśmiałam się :-)

Madzioolka
1.koleżanka mi poradziła letni otulaczek a potem cieńszy śpiworek - na jesień
2. ja zdecydowanie nie mam tylu rzeczy w jednym rozmiarze ( za to czapeczek w rozmiarach różnych oraz niedrapek sporo więcej ) - szczególnie małym gdy dziecko szybko wyrasta - nie chcę już kupować, ale mam nadzieję na jakieś gratisy :-) obawiam się sytuacji aby Młoda nie zużyła całego zapasu danego rozmiaru w jeden dzień ....:eek:
3. nie zauważyłam na Twojej liście żadnej spódniczki ani rajstopek
Ad.1 - oki, zapisałam :) myślałam wcześniej o otulaczku ale wyleciało mi z głowy :baffled:
Ad.2 - no właśnie ja też się boję że jak się zacznie ulewać albo kupkać to nienadążę ze zmianą ubranek...
Ad.3 - faktycznie, całkowicie zapomniałam o spódniczkach... :szok: gapa ze mnie ... rajstopki już kiedyś przeglądałam na allegro, znalazłam takie śmieszne od razu ze spódniczką: 68-74 SUPER Rajstopy ze spódniczką AGMI (1454585853) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy , ciekawe rozwiązanie takie 2w1 :)

Dzięki za uwagi :tak:

Madzioolka Twój zestaw jest jak dla mnie imponujący! Biorąc pod uwagę to, że ja mam 5 bodziaków z krótkim i 4 z długim :/ i tyle z ubranek dla Maluszka. Jakoś nie mogę znaleźć ciuszków unisex, które by do mnie przemawiały, a niestety płci dalej nie znamy!

traschka niezły dostałaś spadek!

Doris z butelek antykolkowych to ja też spotykałam się z pozytywnymi opiniami dotyczącymi butelek tommee tippee, ale jak to wygląda cenowo to nie wiem.

Katamisz - nazywając rzecz po imieniu schiza mam, że dziecko się udusi. ;-)Nie kupię też leżącemu dziecku - czyli takiemu do roku nic co jest zapinane z tyłu - kto by chciał leżeć na guzikach czy zatrzaskach, nie wiem wogóle co do za pomysł na ubranka :szok:
Ja ma to samo, poza tym Filip strasznie mi się wiercił jak miał zawiązana czapę pod brodą..i był obtarty choć zawiązywałam delikatnie..

Mi generalnie troczki nie przeszkadzają, ale nie podobają mi się takie czapeczki i nie kupuję Czapka,czapeczka niemowlęca po kąpieli, r. 62 (1447608162) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Zebrra popieram...o zgrozo, nie mogę na te czapki patrzeć - jak dostałam dla Filipa od teściowej to mi się wyrwało na ich widok "po co mi te szpecące kaski"

Nie, nie chodziło mi o to, ze leżaczki z zasady się bujają (sa na płozach, czy jak to nazwać) tak jak np ten BUJACZEK-LEŻACZEK 4w1 do18kgPRODUKT POLSKImikrus (1448631882) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
a wibracje, czy też bujanie mechaniczne (na baterie lub prąd) to dodatkowy "luksus". Są też leżaczko-huśtawki, w których są też wibracje.
Madzioolka ja tak jak zebra pojmuje leżaczek i tez jeżeli takowy zechce mieć to zakupię taki mniej więcej MW-FPPODSTAWOWY LEZACZEK BUJACZEK M7930- WYS. 24H (1438801881) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

aha, to już Cię rozumiem :)

No to teraz mam kolejne pytania:
1. jaka wanienka na stelażu jest lepsza - o długości 84 czy 100 cm?
Widziałam dziś na żywo obie i ta mertowa wydała mi sie starsznie wielka. I zastanawaim się czy ta mniejsza nie byłaby wystarczająca biorąc pod uwage przeniesenie siedzącego juz malucha do zwyklej wanny z takim krzeselkiem do kapania (chyba Ty zeberko miałaś takie właśnie krzesełko i bardzo przypadł mi do gustu ten patent :))
Mówię o takiej wanience:
Zobacz załącznik 326762

2. Czy zakupiłyście bądź używałyście maty/fotelika do kapania noworodka?
- mata:
Zobacz załącznik 326763
-fotelik:
Zobacz załącznik 326764
A może jeszcze coś innego, albo w ogóle nic? :)
Madzioolka tu znowu popieram zebrre

Wanienka moim skromnym zdaniem 100cm, ja taka miałam dla Filipa (mam nadal)i w sumie do roku prawie w niej kapaliśmy młodego, wstawiając ja do duuuzej wanny moich rodziców..Filip dość późno zaczął siadac, wiec nie wyobrażam sobie mniejszej wanienki z nim w kąpieli jak miał 8 miesięcy na przykład...dokupię stelaż, bo będzie nam teraz wygodnie gdyż w łazience nie wstawię nic co by mi służyło za podstawkę

Gąbka - miałam niepraktyczna, dużo wody wciąga to raz, a po drugie to dziecko samo na niej i tak nie uleży bo sie "zapada"w wodę, a jak mniej wody nalejesz to nie ma czym myć dziecka -przynajmniej ja tak miałam, no i najważniejsze - masa brudu i zarazków na niej sie zbiera i trzeba prac ją non stop
Ten fotelik foczka - jak dla mnie masakra - dostaliśmy jako gratis do nosidełka i 2 razy go użyłam, mało, ze sztywny i nie wygodny dla mnie i jak myślę dla dziecka, to jeszcze niby wykańczany łagodnie a mimo to mało przyjazny - ja sie przytarłam nim przy myciu Filipa

No i rany ile ty masz rzeczy!!!!!! Ja nawet nie wybrałam się na strych obejrzeć co się nada dla naszego nowego bączka...i tak w ogóle to mi sie przez allegro nie chce oglądać ubrań...nie wiem czemu...

A co do butelek - zamiaruje kupić Tommee Tippee, aczkolwiek mam problem, albo jestem jakaś niezorientowana...
są dwa rodzaje czy w tych jednych coś nie jest dokręcone na zdjeciu??
-antykolkowa Tippee BUTELKA 260 ml 0% Bpa ANTYKOLKOWA nowość (1438386482) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
-nie antykolkowa Tommee Tippee BUTELKA 260 ml 0% Bpa +SMOCZEK (1438386441) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Jak miałam z AVENT to były anty kolkowe bez żadnych wewnętrznych rurek....tak jak ta ANTYKOLKOWA BUTELKA AVENT 330ml + SMOCZEK 3m+ (1438729182) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

I teraz największy problem, jak z czyszczeniem tych wewnętrznych mechanizmów...bo miałam taka butelkę dla Filipa ze słomka na zewnątrz i w środku coś w tym stylu Kubek ze słomką i uchwytami_180 ml 6 m+_BABY ONO (1438588658) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy i nie dało sie tego dobrze umyć....i teraz c z butelką??zmieniać ją co tydzień/???

Ostatnia edycja:
Madzioolka - też myślę o spódniczce z rajstopkami, ale gdy Młoda zacznie być mobilna. Na razie kupiłam coś oddzielnie.
Kasiawilde - a ja tam się nie przejmuję - ma rzeczy by się powiedziało typowo męskie np. z samochodem czy motocyklem. Dresik opisany jako chłopięcy. Body w jednolitych kolorach - byle nie różowe bo u mnie i tak odpada - pasuje do każdej płci. :-) Czy motywy marynistyczne.
Butelki antykolkowe Dr Brown o ile nie przekręciłam... Ale podobnież drogie. Ja dostanę Aventa tylko smoczki do wymiany. Czy bez antykolkowych się nie da ?

Butelki antykolkowe Dr Brown o ile nie przekręciłam... Ale podobnież drogie. Ja dostanę Aventa tylko smoczki do wymiany. Czy bez antykolkowych się nie da ?

Właśnie nie wiem czy one w ogóle coś dają i tak się zastanawiam...Filip kolkę i tak miał...

forever young ja miałam Avent i ogólnie byłam z ich zadowolona, ale trzeba bardzo uważać przy zakręcaniu ich...albo ja taka gapa była i jestem albo nie wiem..a moje znajome chwalą sobie Tommee tippee....

Mysia, ja się właśnie obawiam problemu z umyciem tych wszystkich słomek i rurek. Dla Jasia miałam zwykłą TT i teraz też taką kupię.

reklama
Ja wczoraj znów zrobiłam większe zakupy u jednego sprzedawcy. Kupiłam wanienkę i większość art. kosmetyczno - higienicznych. Przed urodzeniem zakupię jeszcze oliwki i kremy do smarowania pupci :-).
Aktualnie szukam TANIEJ dobrej butelki antykolkowej.
Jakbyście coś widziały poproszę o linka.

Doris ja tu mam Aventa butelki 2 szt-antykolkowe za 18 zł
Avent Butelka 260 ml +125ml GRATIS! (1449742879) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

albo tommee tippee
Tommee Tippee BUTELKA 260 ml 0% Bpa +SMOCZEK (1438386441) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Do góry