reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy mogę się spodziewać owulacji?

Crazylalafresh

Fanka BB :)
Miasto
Wrocław
Witam, jeśli któraś by mi pomogła byłabym wdzięczna. Tabletki antykoncepcyjne brałam od 5 lat i miałam z nimi 28 dniowe cykle, wcześniej przed nimi miałam nieregularne. 13.07 dostałam okres który jak zwykle trwał 4 dni odkąd brałam tabletki, 17 i 18 plamienie z odstawienia, kolejny dostałam 19.08 trwał 5 dni, 6 tylko jeden plamka(jedna plamka też się zalicza jako okres? bo nie wiem... 😅). 01.09 test owulacyjny ujemny, kiedy mogę się spodziewać owulacji? Z góry dziękuję za odpowiedzi na pytania 😊

reklama
Rozwiązanie
G
By mieć pewność kolejno co ile od miesiączki następnej i co ile najlepiej powinnam robić test owulacyjne? I w jakich najlepiej godzinach? I wiem że głupie pytanie ale ta jedna plamka powinna być zaliczana jako miesiaczka?
PS. Mam nadzieję że 6 było i okres następny nie przyjdzie 😊
Ja od ostatniego dnia krwawienia robiłam codziennie wieczorem, aż wyszedł pozytywny i potem już nie robiłam.
Jedna plamka może być zaliczana jako plamienie. Ja czasem miałam tak, że okres trwał trzy dni, a plamilam tydzień.
Witam, jeśli któraś by mi pomogła byłabym wdzięczna. Tabletki antykoncepcyjne brałam od 5 lat i miałam z nimi 28 dniowe cykle, wcześniej przed nimi miałam nieregularne. 13.07 dostałam okres który jak zwykle trwał 4 dni odkąd brałam tabletki, 17 i 18 plamienie z odstawienia, kolejny dostałam 19.08 trwał 5 dni, 6 tylko jeden plamka(jedna plamka też się zalicza jako okres? bo nie wiem... 😅). 01.09 test owulacyjny ujemny, kiedy mogę się spodziewać owulacji? Z góry dziękuję za odpowiedzi na pytania 😊
Ciężko powiedzieć jak będą wyglądały twoje cykle po odstawieniu hormonów. Ogólnie pierwszy dzień cyklu jest wtedy, kiedy pojawi się miesiączka ,a dni płodne nie mają nic wspólnego z tym, kiedy się one zakończą. Jak dla mnie test zrobiony zbyt późno, mi pozytywny pokazał się w 11dc, a że miesiączka trwała wyjątkowo długo to jakieś 6 dni po niej.

By mieć pewność kolejno co ile od miesiączki następnej i co ile najlepiej powinnam robić test owulacyjne? I w jakich najlepiej godzinach? I wiem że głupie pytanie ale ta jedna plamka powinna być zaliczana jako miesiaczka?
PS. Mam nadzieję że 6 było i okres następny nie przyjdzie 😊
Ja od ostatniego dnia krwawienia robiłam codziennie wieczorem, aż wyszedł pozytywny i potem już nie robiłam.
Jedna plamka może być zaliczana jako plamienie. Ja czasem miałam tak, że okres trwał trzy dni, a plamilam tydzień.

Rozwiązanie
Do góry