Witam, drogie mamy synek skończone 2 miesiące, niestety gdzieś koło czwartku złapał katar od starszego brata, osłuchowo czysty nic więcej się nie dzieje. Pediatra kazała robić inhalacje i oczyszczać nosem, ewentualnie isonasin septo, ale chciałam się zapytać czy może coś waszym maluchom pomogło , bo poniedziałek dzisiaj , a poprawy średnio, odciągami katarkiem (średnio sobie niestety daje) , ale nie chcę tez mu w środku podrażnić od tego i niestety nie zawsze wszystko wyjdzie, jak gdzieś głęboko zalega.
reklama
Jak odciagne to raczej jest to taka biala wydzielina.A próbowałaś z plasterkami typu aromactive?
A katar jest przezroczysty/biały czy bardziej żółty/zielonkawy?
Owulacja
Fanka BB :)
Mój synek miał Katar na dwa miesiące, leczyłam w domu plasterkami aromactiv (naklejałam cały na klatę), odciągałam nosek, dawałam cebion, masowałam stopki żeby poprawić krążenie dużo chodziliśmy po dworze (nie gorączkował), w pokoju gdzie leżał było często wietrzone, w dostawce miał wyżej głowę niż dupkęWitam, drogie mamy synek skończone 2 miesiące, niestety gdzieś koło czwartku złapał katar od starszego brata, osłuchowo czysty nic więcej się nie dzieje. Pediatra kazała robić inhalacje i oczyszczać nosem, ewentualnie isonasin septo, ale chciałam się zapytać czy może coś waszym maluchom pomogło , bo poniedziałek dzisiaj , a poprawy średnio, odciągami katarkiem (średnio sobie niestety daje) , ale nie chcę tez mu w środku podrażnić od tego i niestety nie zawsze wszystko wyjdzie, jak gdzieś głęboko zalega.
U nas tez aktualnie katar. Przy 7.miesięcznym dziecku to już serio trudno odciągnąć,ale cozTrzeba porzadnie chwycić i działać,nie ma ze boli. Lepiej tak niż później miałoby to zejść gdzies dalej
Ja zawsze psikam woda morska,potem odciagam katarkiem. Na noc naklejam mu aromactiv. Podaje tez witaminę C w kropelkach.
Ja zawsze psikam woda morska,potem odciagam katarkiem. Na noc naklejam mu aromactiv. Podaje tez witaminę C w kropelkach.
To jest ok. Jakby zaczął zmieniać barwę, to się nie zastanawiaj i idź do lekarza.Jak odciagne to raczej jest to taka biala wydzielina.
Zmiana koloru będzie świadczyła, że infekcja idzie w kierunku bakteryjnej i konieczny będzie antybiotyk.
Ja już nie pamiętam czy takim maluszkom można - ale zapytaj lekarza czy możesz podać witaminę C. Są takie w kropelkach.
reklama
Starszemu 4 lata podaje witaminę C Cebion w kropelkach i tam niby jest napisane że można podawać od 28 dnia 5-8 kropelekTo jest ok. Jakby zaczął zmieniać barwę, to się nie zastanawiaj i idź do lekarza.
Zmiana koloru będzie świadczyła, że infekcja idzie w kierunku bakteryjnej i konieczny będzie antybiotyk.
Ja już nie pamiętam czy takim maluszkom można - ale zapytaj lekarza czy możesz podać witaminę C. Są takie w kropelkach.
Podziel się: