reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

A ja mam jakąś zaćmę z tymi nowościami bo zawsze zapominam. Przypomina mi się żeby coś mu dać posmakować wieczorem więc to kiepska pora :( Wczoraj jadł jabłko skrobane i nawet nie krzywił się bardzo. Ale zawsze jak coś je nowego to jest super zdziwiony :D

Muszę coś upichcić sama i powekować w te minisłoiczki :) Paula nie chciała domowego jedzenia za diabła ale Mati może zrozumie, że rodzice kredyt hipoteczny mają i będzie jadł tańsze papu :D:D:D ;)

reklama
jaipur w sloiczkach jest po 5 miesiacu. po 6 mowia zeby wprowadzac przy piersi bo wtedy zwykle jedzonko sie wprowadza. U nas pediatra juz kazala bo mala ulewa a z miechem to jednak bardziej geste te posilku narazie zadne miecho nie uczulilo nawet lososia jadla ;P Tylko morela za jakies 2 tyg dam jeszcze raz sprobowac kaszki zobaczymy reakcje

Dałam wczoraj Krzysiowi szpinak z ziemniakami hippa po 4m-cu, tam jest też mleko i śmietana. A wieczorem kaszkę z owocami na dobranoc z otrębami i zbożami, no i z mlekiem. No i nie wiem czy nocne płacze były po tym mleku czy np. szpinaku. Dajecie już mleko krowie pociechom?
Dostał dziś resztę szpinaku i zobaczymy czy mu służy. Zrobię mu przerwę z tymi nowościami.

ypra - czytałam, że dzieci nawet do 3 roku życia powinny być na mleku modyfikowanym, a nie krowim.

Mam pytanko: chcę zaczęć rozszerzanie menu od kaszy manny, żeby zobaczyć, czy będzie jakaś reakcja na gluten. Widziałam, że jest mleczna kasza manna, no i nie wiem, czy jest jakaś bezmleczna?? poza taką najzwyklejszą, którą nie wiem, czy można podawać maluchom... kaszę mannę można później dodawać do zupek, deserków itp. więc nie wiem, czy taką mleczną na mm?? bo bezmleczną podawałabym na początek z moim mlekiem... ale nakręciłam, mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi... aha, bo nie chcę na początek smakowych kaszek, tylko zwykłe. Piszą, żeby podawać łyżkę kaszy na 100ml mleka lub innego posiłku, więc chyba to będzie płynne i normalnie z butelki można podać, tak sobie myślę...

A my dzisiaj posmakowaliśmy delikatnej marchewki z Hippa i bardzo Oliwierkowi smakowała. Zakupiłam tez gruszki i mam nadzieje, ze nie będą za ciężkie na jego żołądeczek.

Lepi jutro bedziemy u pediatry to sie zapytam i napisze, bo sama chetnie chcialabym wiedziec tym bardziej, ze moj to alergik a jak patrzylam to wlasnie te kaszki sa na zwyklym mleku, pamietam, ze jak jeszcze karmilam i bylam na diecie i nie mialam co jest to juz myslalam, ze moze te kaszki zaczne pochlaniac ale byly wlasnie na zwyklym mleku, wiec jutro sie dopytam co i jak z tym glutenem i cala reszta jak nie zapomne oczywiscie

My wczoraj na obiadek pochłanialiśmy rybkę pieczoną w foli i ziemniaczki z marchewką :):) Miło było patrzeć jak Igor mieli buźką:)

reklama
Ojj ja bym sobie rybke zjadla jolek narobiłaś mi ochoty coz czuje ze jutro rybka na obiad bedzie; )

Powiedzcie mi co zglupialam troszke. Igor je ok 8 mleko potem kolo 12 je kaszke lyzeczka o 15-16 ja mleko a o 18 dostaje "cos" czyli jakies jabluszko albo jakis sloiczek. No i o ktorej dac mu zupke? I czy musze dodawac masla? Bo zrobilam mu z maslem to nie chcial tego jesc?