reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

reklama
Cleo trzymam kciuki, zeby to wam jakoś bezboleśnie poszło jak oboje dojrzejecie do tego :)
Ala o cycu pamięta, ale tak pozytywnie. W nocy lubi sobie dotknąć więc śpię w takich bluzkach, zeby się mogła dostać i pogłaskać. W dzień czasem z cycem rozmawia "cieść cicu, poznajeś mnie:) "

Cleo, tak się wczoraj zastanawiałam - ty jeszcze karmisz ?
Pytam bo napisała do mnie niedawno dziewczyna z forum, chyba z grudniówek - już kiedyś korespondowałyśmy właśnie w kwestii odstawienia. Pytała mnie jak dostawiłam, ja jej napisałam dokładnie i bardzo się bała, powiedziała, ze u nich się to tak nie uda.
A teraz napisała tydzień temu, że się udało - właśnie z dnia na dzień, z wytłumaczeniem, ze cycy są chore i bolą i zakupami kubeczków :)

Igi ma w nosie tłumaczenie,które działa na 5 min.

karmie go w nocy i na drzemkę w ciągu dnia.nadal nie mam pomysłu.licze że przedszkole (o ile pójdzie) odstawi go w ciągu dnia.

O raju CLEO i wyspana jesteś po takim nocnym wstawaniu na cyca- chyba że śpisz z Igim to inaczej ale i tak podziwiam. Ja jedno i drugie moje dziecie karmiłam po 12 mieś i sama odstawiałam bo właśnie noc męczyła mnie najbardziej:tak:

O raju CLEO i wyspana jesteś po takim nocnym wstawaniu na cyca- chyba że śpisz z Igim to inaczej ale i tak podziwiam. Ja jedno i drugie moje dziecie karmiłam po 12 mieś i sama odstawiałam bo właśnie noc męczyła mnie najbardziej:tak:

nie śpię odkąd urodziłam Igorka czyli budzi sie wnocy serdnio 3 razy...spi ze mną ...umeczona jestem okropnie

nie śpię odkąd urodziłam Igorka czyli budzi sie wnocy serdnio 3 razy...spi ze mną ...umeczona jestem okropnie

Oj Cleo ja Cie podziwiam...wytrwala mamusia z Ciebie:-)

Ja zrezygnowalam z karmienia jak Vicky miala 10 miesiecy..w wieku 9 wyszly jej pierwsze zabki i zaczela mnie gryzc z premedytacja i usmiechem na ustach...no i powiedzialam basta;-)

Mnie jakoś to gryzienie ominęło... i wytrzymałyśmy 1,5 roku. A teraz Asia przychodzi, przytula buźkę do cycka (do sutka nie pozwalam) i udaje że cmoka. Strasznie to słodkie jest :-)

reklama
Igi ja mu trochę "potruję" gadaniem potrafi zasnąc bez cyckowania,tzn.troche pocmoka przytuli sie trzyma go i zasnie.Ale w nocy po przebudzeniu o tym już nie pamieta,jest zaspany i ma w nosie wszystko chce się nacmokac i zasnąć.Ja natomiast nie mam siły na wlke w nocy.D wstaje rano i tez chce się wyspać.Nie mam gdzie wyjechać i nawet nie mam kiedy.a Tylko takie rozwiązanie wchodzi w grę.

Do góry