reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

reklama
Cleo trzymam kciuki, zeby to wam jakoś bezboleśnie poszło jak oboje dojrzejecie do tego :)
Ala o cycu pamięta, ale tak pozytywnie. W nocy lubi sobie dotknąć więc śpię w takich bluzkach, zeby się mogła dostać i pogłaskać. W dzień czasem z cycem rozmawia "cieść cicu, poznajeś mnie:) "

Cleo, tak się wczoraj zastanawiałam - ty jeszcze karmisz ?
Pytam bo napisała do mnie niedawno dziewczyna z forum, chyba z grudniówek - już kiedyś korespondowałyśmy właśnie w kwestii odstawienia. Pytała mnie jak dostawiłam, ja jej napisałam dokładnie i bardzo się bała, powiedziała, ze u nich się to tak nie uda.
A teraz napisała tydzień temu, że się udało - właśnie z dnia na dzień, z wytłumaczeniem, ze cycy są chore i bolą i zakupami kubeczków :)

Igi ma w nosie tłumaczenie,które działa na 5 min.

karmie go w nocy i na drzemkę w ciągu dnia.nadal nie mam pomysłu.licze że przedszkole (o ile pójdzie) odstawi go w ciągu dnia.

O raju CLEO i wyspana jesteś po takim nocnym wstawaniu na cyca- chyba że śpisz z Igim to inaczej ale i tak podziwiam. Ja jedno i drugie moje dziecie karmiłam po 12 mieś i sama odstawiałam bo właśnie noc męczyła mnie najbardziej:tak:

O raju CLEO i wyspana jesteś po takim nocnym wstawaniu na cyca- chyba że śpisz z Igim to inaczej ale i tak podziwiam. Ja jedno i drugie moje dziecie karmiłam po 12 mieś i sama odstawiałam bo właśnie noc męczyła mnie najbardziej:tak:

nie śpię odkąd urodziłam Igorka czyli budzi sie wnocy serdnio 3 razy...spi ze mną ...umeczona jestem okropnie

nie śpię odkąd urodziłam Igorka czyli budzi sie wnocy serdnio 3 razy...spi ze mną ...umeczona jestem okropnie

Oj Cleo ja Cie podziwiam...wytrwala mamusia z Ciebie:-)

Ja zrezygnowalam z karmienia jak Vicky miala 10 miesiecy..w wieku 9 wyszly jej pierwsze zabki i zaczela mnie gryzc z premedytacja i usmiechem na ustach...no i powiedzialam basta;-)

Mnie jakoś to gryzienie ominęło... i wytrzymałyśmy 1,5 roku. A teraz Asia przychodzi, przytula buźkę do cycka (do sutka nie pozwalam) i udaje że cmoka. Strasznie to słodkie jest :-)

reklama
Igi ja mu trochę "potruję" gadaniem potrafi zasnąc bez cyckowania,tzn.troche pocmoka przytuli sie trzyma go i zasnie.Ale w nocy po przebudzeniu o tym już nie pamieta,jest zaspany i ma w nosie wszystko chce się nacmokac i zasnąć.Ja natomiast nie mam siły na wlke w nocy.D wstaje rano i tez chce się wyspać.Nie mam gdzie wyjechać i nawet nie mam kiedy.a Tylko takie rozwiązanie wchodzi w grę.

Do góry