reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

dziunka to jak ktos by mi powiedział , że karmienie ujędrnia piersi dostałby w zęby:tak:nigdy juz nie będą takie same jak wcześniej choć teraz w ciązy nie mogę narzekać;-)

reklama
Agrafka - nie masz workowatych, bo ... jesteś w ciąży i ponownie stają się...;-)
Moje w ciąży od razu rosły - miałam taki rozmiar, że szok, dobrze, że brzuch rósł mi większy niż biust :-D
Teraz zrobiły mi się takie jak przedtem, nie widzę w nich różnicy albo lepiej dobieram biustonosz :-D:-D

Ja tam jestem aktualnie mocno zadowolona:tak: nie są to piersi jak przed pierwszą ciążą ale teraz nie miałabym żadnych oporów przed pokazaniem się nowo poznanemu facetowi:-D

tak tylko pomyślałam, że może to przez ro ta próchnica, ale widać po wpisach, że myliłam się. Ja u swoich chłopkaów też się boję o zęby bo ich tata ma wybitne problemy z nimi. Ja póki co nie mam żadnych, ale nigdy nie wiadomo.

Dziewczyny, czy któreś z Waszych dzieci nie lubiło pić mleka z butelki? Jak sobie z tym poradziłyście? Mój Filip nie chce moje mleka z butelki ani mm. Kaszek też nie chce. Chcę go odstawiać od piersi bo nie chce już dalej karmić, ale nie mam zadnego zamiennnika w postaci mm czy kaszki. Tak gdzieś od 2 miesięcy co jakiś czas próbuje butelki, ale nie wychodzi. Macie jakieś doswiadczenie w tym?
W dodatku on nie lubi kaszek, kleików na mm czy moim mleku jeść łyżeczką...

Dziubasek - moja starsza nie pijała mleka odkąd zmieniliśmy jej z 1 na 2, dawałam jej wtedy deserki mleczne i jogurciki, to akurat tolerowała.. Z kaszek tylko Sinlac jej wchodził, bez dodatków oczywiście.:szok:

Dziubasku Ala nie chciala pić żadnego modyfikowanego mleka. Pije od dawna lekkie kakao na zwykłym krowim, lubi jogurt naturalny, jogurty pitne i ser bialy.
Z butelki w ogóle nigdy nie chcialą pić.

tak tylko pomyślałam, że może to przez ro ta próchnica, ale widać po wpisach, że myliłam się. Ja u swoich chłopkaów też się boję o zęby bo ich tata ma wybitne problemy z nimi. Ja póki co nie mam żadnych, ale nigdy nie wiadomo.

Dziewczyny, czy któreś z Waszych dzieci nie lubiło pić mleka z butelki? Jak sobie z tym poradziłyście? Mój Filip nie chce moje mleka z butelki ani mm. Kaszek też nie chce. Chcę go odstawiać od piersi bo nie chce już dalej karmić, ale nie mam zadnego zamiennnika w postaci mm czy kaszki. Tak gdzieś od 2 miesięcy co jakiś czas próbuje butelki, ale nie wychodzi. Macie jakieś doswiadczenie w tym?
W dodatku on nie lubi kaszek, kleików na mm czy moim mleku jeść łyżeczką...

Dziubasku mój synek nie umiał i w zasadzie nie umie pić z butelki ze smoczkiem a przetestowałam większość dostępnych na rynku...

nauczył się pić jak miał 11 m-cy z:

BUTELKA ANTYKOLKOWA PHILIPS AVENT 260 mlBEZPIECZNA (1884424900) - Aukcje internetowe Allegro

pił z tej białej końcówki po wyciągnięciu z niej blokady

z tej (również po wyciągnięciu blokady)

Kubek niekapek LOVI CANPOL 250ml NAJTANIEJ NOWOSC! (1881815387) - Aukcje internetowe Allegro

oraz z tego kubeczka (on blokady nie ma)

PIERWSZY KUBEK DO NAUKI TOMMEE TIPPEE 190ml 4m+ (1886031029) - Aukcje internetowe Allegro

mm też pić nie chciał/nie chce natomiast taką kaszkę:

BoboVita kaszka mleczno-ryżowa waniliowa | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

robię mu do tych butelek jak mleko mm i to wypija z tym że on kaszki bardzo lubi od malutkiego nie ważne czy z butelki czy z miseczki

Dziubasku - dokładnie zero mleka modyfikowanego, jedynie co jej wchodziło to deserki typu BoboVita deser Owoce leśne z naturalnym jogurtem | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo! czasami wpychaliśmy jej BoboVita deser Jabłka z bananami i płatkami owsianymi | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo! już nie pamiętam firmy kaszka na dobranoc w słoiczkach... , jogurty dla dzieci najpierw nestle misiowy ogródek czy coś takiego nie mogę ich strony uruchomić....

reklama
zarzekałam się że nigdy tego nie zrobię bo nie mam sumienia...posmarowałam cycki pieprzem..i mowię Igiemu że pan doktor kazał smarować lekarstwem i mleczko będzie niedobre...zaryzykował jednak ,powykrzywiał się ,poleciał do kuchni i woła " Igi ce cycy goje" ( Igi chce cycy z góry czyt.butelka ze smoczkiem)nalałam picia wytrabil całą butlę.

potem układalismy klocki lego ( tak tak normalne lego ) i zerkał tylko na cycy dotknał i mówi "mama ma kuku" ,popołudniowa drzemka nadeszła tzn o 16...nie chciał cmokac a bajki..opowiedziałam 3 i śpi...

Do góry