E
etna36
Gość
Ja na twoim miejscu bym sie bardzo cieszyla gdyby pawelek ciagnal cyca 8 razy, mleko matki mozna przeciez dawac na żądanie i ile dziecko potrzebuje. A jak mi w ciagu dnia nie chce cyca tylko butle to mam dylemat bo niby modyfikowane mozna dac 3razy po 210 a dla mojego szkraba to malo.Marika jest coraz bardziej cycowa. Był jakiś czas temu taki moment, że myślałam że się sama odstawi, ale nie... Teraz pierwsze mleko 6-7 rano. O 9 je kaszkę z owocami i popija cycem, koło 12 cyc, koło 15 obiadek i nierzadko popija cycem, 18 owoc i popija cycem, koło 21 kaszka i wiadomo - zasypia przy cycu. W nocy mniej więcej 2 razy dopomina się przystawienia do piersi...
[edit] Kurcze teraz się doliczyłam jak napisałam, że ona ssie 8 razy na dobę, nie za dużo?
Dobrze ze Pawelek ciagnie mi cyca chociaz w nocy bo tak to juz bym nie karmila. Mi tam sie lezka w oku kreci, w dzien by i moze pobawil sie cycem ale strasznie mnie podgryza i nie daje rady. Nie ciagnie mleka tylko sie bawi, bol straszny. W nocy ma jedno porzadne karmienie cycem i drugie takie mniejsze. I tak sie zastanawiam czy mi sie taka nocna laktacja utrzyma dlugo???? Jak myslicie?Z jednej strony sie ciesze, a z drugiej martwie, ale Alan w ciagu dnia juz nie chce cycusia...Tylko do zasniecia. A tak to po prostu nie ma czasu, bo wszystko musi zobaczyc, dotkanac itd. Za to w nocy cycus kilkakrotnie.
Hmmm, chcialam tego a teraz stweirdzam, ze i brakuje, a moje cycuchy szaleja, sporo produkuja, czasem kapia.
Podaje mu go ale bez wiekszego etuzjazmu cycka. A podaje czesciej niz juz podawalam, ze wzgledu na upaly, bo tak to tylko oprocz tego wypija ok 40ml wody w ciagu dnia...
Co ddo danonkow, ja podawalam Maciowi Danio. Ale Alanowi nie moge bo ma ta skaze cholerna! A co moge podac aby mial zamiast mleczka dodatkowego mlecznego z wapniem???