Sposob na babe ktora syn musi trzymac sila zeby dala spokoj jego żonie? Sorry ale dla mnie to jest kompletnie abstrakcyjna sytuacja. Kobieta ma nad Wami jakas wladze psychiczna skoro nie potraficie sobie z nia poradzic...Tu trzeba postawic sprawe jasno. Jest Waszym gościem i albo szanuje w Waszym domu Wasza intymnosc albo do widzenia . Osobiscie wolala bym nie trzymac kontaktu niz trzymac w imie czego? Bo wypada?
No ale kazdy jest inny. Niech maz sie jej postawi bardziej ..innej rady nie mam
Utrzymywać kontakt- w imię tego, że jest matką mojego męża i babcią córki. To nie koleżanka tylko rodzina, a rodziny jak wiadomo się nie wybiera. Uważam, że córka ma prawo do kontaktu z dziadkami z obu stron w przyszłości, jeśli tylko będzie tego chciała. A teściowa jednak urodziła i wychowała mojego męża (i jest jego jedyną bliską rodziną), fakt że na starość jej „odwala” nie jest dla mnie wystarczającym powodem żeby zerwać kontakt. To jest już stara kobieta, 15 lat starsza niż np. Moi rodzice, z którymi umiem się dogadać nawet jesli nie zgadzamy się w wielu kwestiach. Uważam, że dziecko ma wobec rodzica jakiś obowiązek za lata trudu i wychowania, dlatego zerwanie kontaktu nie jest dla mnie sposobem tylko ucieczką. A szukam jednak sposobu.
Może jakoś dorobimy zamek do drzwi pokoju córki albo naszej sypialni, musi się dać to zrobić.