U
użytkownik 902
Gość
Ta piulatte jest drogie ale to jest jedyna rzecz, która na mnie działa. Te wszystkie herbatki laktacyjne, czy nawet f_e_maltiker o kant tyłka rozbić
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na stronie ministerstwa zdrowia jest fajny poradnik o kp. Super info czego się spodziewać w pierwszych dobrach, ile siku, kupek, ile snu czy spadku wagi jest ok a kiedy się martwić że np z kp coś nie tak.
Mloda byla i naswietlana i w inkubatorze a jednak na karmienie moglam ja wyciagac. Wtedy tez pogonilam polozna z pokoju bo chciala mi ja mm dokarmic.U mnie na szczęście nie trzeba było podawać w inny sposób niż z piersi (nie byli naswietlani czy nie byli w inkubatorach) więc po prostu wisieli, a jak nie wisieli bo obchód i badanie to się darli [emoji14] Od drugiej doby praktycznie nonstop wisieli.
Wazne by pojawila sie smolka i waga odbiła w swoim czasie bo waga zawsze dziecku spadnie. Nie ma sie co łudzić. Po cc nawet moze spasc ponad 10% bo jest napakowane plynami jakie mama dostaje.
U nas tez przy ostatnim dziecku już proponowali mm. Ale bez zoltaczki ani nic tylko miał za krótkie wedzidelko pod językiem i nie mógł dobrze chwycić piersi. Więc przyszła i powiedziała że będzie trzeba dokarmic. Ja byłam załamana wtedy ale na szczęście była zmiana położnych i przyszła jedna o złotym sercu która przywiozła laktator i mogłam swoje mleko dac z butelki. A na następny dzień udało się zabukowac zabieg podciecia i od razu cyca poszedł w ruch [emoji1]Mloda byla i naswietlana i w inkubatorze a jednak na karmienie moglam ja wyciagac. Wtedy tez pogonilam polozna z pokoju bo chciala mi ja mm dokarmic.