89karola80
Fanka BB :)
Hej mamusie 
Mój synek skończył 5 miesięcy i powoli dochodzę o co mu biega hehe
Jesteście dla mnie niezastąpione i chętnie zdam się na Wasze doświadczenie. Proszę o poradę:
1. Synek zrobił się leniuszek i nie ciągnie tak dobrze
Od początku był leniuszek m, ale teraz to już przesadza
Odciagam swoje mleko (ok 90 ml) i daje mu z butli. Pije małymi porcjami (30 ml) i za jakiś czas znów i tak się bawimy
Pytania:
1a) wiem,że świeżo odciagniete mleko w temperaturze pokojowej może stać 4 godz (jeśli się mylę proszę sprostowac) czy jeśli nie wypija mi całego mleka to co zrobić z resztą? Czeka w temp pokojowej do następnego karmienia? (ile może 30min, 1 - 2 godz?) Czy to mleko mam trzymać w podgrzewaczu na 40 stopni czy podawać zimne?
1b) karmienie nocne - jak to jest? Czy odciagniete mleko może stać w podgrzewaczu i podac dziecku jak się obudzi? Czy wyjąć z lodówki, czekac na podgrzanie i wtedy podac?
2) Jak to jest z moim pokarmem skoro metoda 7-5-3 z dwóch piersi ściągam ok 90 ml
I jak jestem w trakcie ściągania to ściągam już na pusto, ale ściągam
Nie wiem, czy tak ma być, ale zależy mi na moim mleku i walczę o nie jak lwica
Synka przykładam często, bo: kiedy płacze (a inne rzeczy wykluczone) i do każdego uspania + jak śpi na mnie to też ssie. Ale tego mleka wciąż jest mało
(1 dziennie pije **********)
3. Jeśli trzeba będzie będę musiała wprowadzic MM. Jakie polecacie na początek? Wiem, że dzieci są różne i mają swoje gusta
ale chce poznać Wasze opinie
Dziękuję za odpowiedzi
Przepraszam, że tak obszernie
Wiem, że mogę wpisać w Google i znaleźć odpowiedzi, albo testowac na synku
Jednak zdaje się na Wasze doświadczenie i chce uniknąć problemów brzuszkowych małego szkraba 
Dzięki!

Mój synek skończył 5 miesięcy i powoli dochodzę o co mu biega hehe
1. Synek zrobił się leniuszek i nie ciągnie tak dobrze

1a) wiem,że świeżo odciagniete mleko w temperaturze pokojowej może stać 4 godz (jeśli się mylę proszę sprostowac) czy jeśli nie wypija mi całego mleka to co zrobić z resztą? Czeka w temp pokojowej do następnego karmienia? (ile może 30min, 1 - 2 godz?) Czy to mleko mam trzymać w podgrzewaczu na 40 stopni czy podawać zimne?
1b) karmienie nocne - jak to jest? Czy odciagniete mleko może stać w podgrzewaczu i podac dziecku jak się obudzi? Czy wyjąć z lodówki, czekac na podgrzanie i wtedy podac?
2) Jak to jest z moim pokarmem skoro metoda 7-5-3 z dwóch piersi ściągam ok 90 ml

3. Jeśli trzeba będzie będę musiała wprowadzic MM. Jakie polecacie na początek? Wiem, że dzieci są różne i mają swoje gusta
Dziękuję za odpowiedzi

Przepraszam, że tak obszernie

Wiem, że mogę wpisać w Google i znaleźć odpowiedzi, albo testowac na synku

Dzięki!