reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

narazie to czuje sie fatalnie!!! tak walczylam o ta moja lakatcje,mialam taki duzy kryzys,a teraz co? cyce pelne az sie leje a ja nie moge karmic??? kur....a jak mi z tym zle no!!!!!!!
Wierzę Ci, ale jak będziesz widziała zadowolonego Damianka, na pewno Ci minie. Będzie dobrze :tak:

Dzieki, akurat mialam zamiar kupowac wieksze butelki, wiec sprobuje z TT.
Powiedzcie mi jeszcze czy wy podajecie to mleko zaraz po zrobieniu? Bo ja mam wrazenie ze dopiero po jakis 10 minutach ono sie rozpuszcza, wczesniej zostaje taka jakby kaszka?
Ja nie czekałam. Wydaje mi się, że taka kaszka to po jakimś czasie właśnie się robiła. Może mocniej wstrząśnij, żeby się dobrze wymieszało

reklama
My używamy butelek TT ze smoczkiem 1 i nigdy nic się nie zatykało, natomiast na początku używaliśmy poza TT właśnie butelek avent ze smoczkiem 1 i była tragedia bo albo się zatykało właśnie albo lało małej niemiłosiernie po brodzie, także szybko z nich zrezygnowaliśmy. Też będziemy teraz kupować większe butelki i tylko TT, moim zdaniem są najlepsze.
Co do mleka to my podajemy zaraz po zrobieniu i grudek nie ma, ale my używamy NAN więc może inne mleko inaczej się "zachowuje".

Hmm.. U mnie ona po kilku minutach znika :eek: Mysle ze dobrze wstrzasam, no mocniej juz nie potrafie, widocznie tak ma byc ;-)

tak ma być, wszystko jest ok, raz na jakis czas takie ziarenko zapchnie smoczek, ale rzadko, kaszka jest na poczatku i znika,
u mnie nie ma czasu na czekanie jak jedzenie to NATENTYCHMIAST, bo ciężko słuchać tego zawodzenia z wibratem

mam pytanko do mam butelkowych:-)

co ile i jak duzo jedza wasze maluszki??????

i czy te smoczki TT nie wydaja wam sie takie jakies zbyt miekkie? Moja Damian jak pil z tej butelki to ten smok jakos tak sie wyginal i taki miekki mi sie zdawal zupelnie inne niz z Aventa ale mu z Aventa zbyt szybko leci mleko mimo iz mamy smoczki te od urodzenia

i czy te smoczki TT nie wydaja wam sie takie jakies zbyt miekkie? Moja Damian jak pil z tej butelki to ten smok jakos tak sie wyginal i taki miekki mi sie zdawal zupelnie inne niz z Aventa ale mu z Aventa zbyt szybko leci mleko mimo iz mamy smoczki te od urodzenia

Moja Majeczka je mleko NAN HA, je 6 razy dziennie co 3 godziny po 90ml a wieczorem po kąpieli a przed snem zjada zawsze 120ml. Tak się jakoś przyzwyczaiła, bo w ciągu dnia nie wciągnie jeszcze 120ml a przed snem zawsze :)
My zawsze używamy tylko TT i smok wcale się nam nie wygina, moim zdaniem jest lepszy niż Aventu bo właśnie przez to że jest taki miękki bardziej przypomina pierś mamy :p Może za płytko dziecko łapie tego smoka, wtedy może się wyginać my tak mieliśmy na samiutkim początku. Po prostu dzieciak musi całego smoka wsadzić do buźki tak że tą otoczkę obejmuje ustami jak pierś mamy, czyli tak szeroko :)

my do mleka nan i hipp oraz do herbatek uzywamy smoczkow avent 1 i jest ok. a co do ilosci wypijanego mleka to leniuszek wciaga 120ml a czasem wiecej, odstepy sa 4godzinne. przed chwila po 4godzinnym spacerze wypila 170ml!

Moja Zosia wypija co 3,5-4h ok 70-100ml bebilonu Pepti i używamy smoczka TT 2.Smoczka aventu nie chciała wcale.

Komi my mamy smoczek TT 1. Hanusia pije ok. 5-6 razy po 90-120ml. Wieczorem przed snem najczęściej wypija 150ml i rano tak samo. Od tygodnia pije zwykły Bebilon, wcześniej piła Bebilon Comfort. Bebilon Comfort jest gęściejszy i piła go 4-5 razy dziennie po 90-120ml.

reklama
Hej mamuśki!
Komi
pociesze Cię, bo moja mała też jest na Nutramigenie i po prostu aż mnie wykręca ten smród! Został nam zapisany ze względu na ostre kolki :( Jest jakby troszkę lepiej, ale nadal się męczymy :( A mała zjada 5-6 razy po 120ml co 3-4 godziny. Zaczęła tak jeść po pierwszym miesiącu, bo w pierwszym wsuwała już 90! I na razie tak zostało.

Ostatnio na kolki bardzo nam pomaga spanie na brzuszku. Na prawdę kolki mniejsze. Lepiej się małej odbija i pryka.
Dzisiaj byliśmy na opóźnionej przez antybiotyk pierwszej szczepionce i mała waży już 6400!!! 60cm długa. Było jedno wkłucie i posmarowane emlą (taka maść na znieczulenie jakby ktoś nie wiedział) i płakała 4 sekundy :) Gorączki nie było i żadnej histerii! Moja dzielna dziewczynka!!

Do góry