reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią a godziny pracy

Marciaag

Styczniowa mama Oliwi
Witam​
W poniedziałek wracam do pracy po urlopie macierzyńskim. Od samego początku w firmie zatrudniona jestem na 3/4 etatu(nie korzystam ze zmniejszonego etatu).W pracy przedstawiłam zaświadczenie,że karmię piersią oraz podpisałam oświadczenie,iż zgadzam się na pracę w nocy.Mój grafik wygląda tak,że idąc do pracy pracuję w większości dni od 13-21.30 pojedyncze przypadki to praca od 14-21.30.W pracy uzyskuję sprzeczne informacje co to czasu jaki przysługuje mi na karmienie gdy jestem w pracy te 8,5h wg jednej Pani jestem zatrudniona na 3/4 etatu i przysługuje mi 0,5h bez względu na to,że jestem danego dnia w pracy min.8h,a druga uważa,że jeżeli danego dnia jestem w pracy min. 8h to przysługują mi 2x0,5h.

Mam też pytanie odnośnie przerwy na karmienie w nocy.Tak jak pisałam wyraziłam zgodę na pracę w godzinach nocnych(pracuję od 21 do 6 ) czy pracując w nocy również przysługuje mi przerwa na karmienie?

I ostatnie pytanie :) Jak wygląda kwestia przerwy na karmienie gdy jestem na szkoleniu?Szkolenie trwa od 9 do 16 i jest w innej miejscowości niż mój zakład pracy(oddalone o ok 20km).Czy w dniu,w którym jestem na szkoleniu taka przerwa również mi przysługuje czy w tym przypadku nie stosuje się przerw.

Bardzo dziękuję

Pozdrawiam Marta

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry