reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Dzieki dziewczyny za rady Ja karmie mala jak najczesciej piersia a juz w ostatecznosci butla Ale jak wczoraj po karmieniu ona wydzierala sie w nieboglosy to dalam jej butle i widac ze tego potrzebowalaWy karmicie cycami nkilka minut a moja potrafi z przerwami doslownie 3 minutowymi siedziec na cycy nawet kilka godzin SERIO i ja tak z nia siedze caly dzien na cycu Wczoraj nawet nie mialam kidy sie przebrac z pizamy w ubranie Dziewczyny to nie jest tak ze jak Oliwia sie zlosci to ja zaraz butla nie jak sie zlosci to nadal przystawiam Tylko jak karmie kilka godzin too juz nie mam sil jak ona krzyczy i wtedy butla.Wczoraj jak tak pila kilka godzin to laktatorem jak sciglam to juz nic nie mialam a o 3 w nocy bylam cala mokra bo juz ze mnie cieklo i rano tak samo Teraz possala troche i usnela na mioch rekach :tak:

reklama
dorota to może spróbuj jej robić przerwy w wiszeniu na cycku. Karm ją max 30 minut potem przerwa ok 2 godzin i znowu karm. Tak żeby mała się wygłodziła- wtedy na pewno będzie ssać efektywnie. Być może ona niekoniecznie chce jeść tylko właśnie potrzebuje ssania. Jeśli wisi non stop to znaczy, że co chwilę wypije tylko trochę mleka początkowego ( tego mniej wartościowego) a mało tego końcowego po którym się najada.

KASKADA ona ma wogole wielka potrzebe ssania bo wrecz rzuca sie na smoczka i na raczki i jak tylko sie ja smyrnie kolo ustek to zaraz chce to brac do buzi.
Ona bardzo czesto przysypia na cycu i pozniej juz tylko mieli jak smoczka a nie pije a jak ja odloze to juz nie spi

Hej mam pytanko mojej małej powychodziły krostki jak pryszczyki male na policzkach i brodzie co to jest?czy to moze tradzik niemowlęcy?i robi kupke ze śluzem co to oznacza?
Dorotko ja tez tak miałam na poczatku, mała zasypiała na cycu i tylko go ssała, polozna kazała mi cały czas masować wewnętrzną część jej dłoni podczas karmienia i to ją pobudzało do ssania, to pomaga sprubój

Ewela krostki na twarzy moga byc zwyklym tradzikiem, ale mogłas cos zjesc nie tak i mała dostała uczulenie. Ale kupki ze sluzem to juz gorsza sprawa, radze sie wybrac do lekarza!!

Hej mam pytanko mojej małej powychodziły krostki jak pryszczyki male na policzkach i brodzie co to jest?czy to moze tradzik niemowlęcy?i robi kupke ze śluzem co to oznacza?
Dorotko ja tez tak miałam na poczatku, mała zasypiała na cycu i tylko go ssała, polozna kazała mi cały czas masować wewnętrzną część jej dłoni podczas karmienia i to ją pobudzało do ssania, to pomaga sprubój

Ewela kupki ze śluzem, podobnie jak zielone (ciemno zielone) to niepokojące objawy, radzę wybrać się do lekarza.
Ja właśnie to samo przerabiam, krostki i kupki, choć u mnie ze śłuzem była jedna a generalnie są biegunki. Krostki póki co na policzkach. Jak będziesz po wizycie daj znać, ciekawa jestem co Ci powie. U nas położna podejrzewała skazę, a lekarka powiedziała, że prawdopodobnie coś zjadłam nie takiego, ale niekoniecznie to skaza.

U mnie tez dalej krostki na twarzy i rzadsze kupki, sama nie wiem czy sluz w nich jest, chyba nie... U mnie tez pediatra powiedziała, ze raczej cos zjadłam. Podejrzewam te ananasy... Na razie czekamy co dalej. Ale nabiał cały czas jem i gorzej nie jest, wiec chyba to nie skaza.

reklama
Martynka skaza ujawnia się ok 3-4 tygodnia życia. Ja od początku też jadłam nabiał, a teraz od czwartku nie tykam nic co z mlekiem związane, a objawy nadal występują u Szymonka. Alergen się chyba skumulował. :sorry2::baffled:

Do góry