reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

A ja jadłam juz buraczki i wszystko oki.
W szpitalu tez na obiad byly buraczki raz.
ja też buraczki w szpitalu mialam :-D
Jak narazie mialam tylko jedną wpadkę jedzeniową z musli z kandyzowanymi owocami :cool2: Poza tym nie jem praktycznie nic smazonego, za to mam ciągle chcicę na mleko, potrafię przed snem usiąść i wypić litr, ot tak...:happy2: I jablka. Masę jablek!!!!!!!
A wy macie jakieś zachcianki???:-D

reklama
Ja mam ochote na sok pomaranczowy, ale niestety odpada :-( W ciazy go litrami piłam...

A u mojego małego dalej wysypka, dalej obstawiam ananasy. Lekarz powiedział, ze bardzo mozliwe i mam na razie tylko obserwowac...

O ja mam wiele zachcianek ... :baffled: na nieszczęście tych zakazanych no i marzą mi się frytki ... bojku.
No i chciałabym tak normalnie zacząć jeść.
Niech to już będzie wiosna - bo więcej warzyw i owocow wtedy.

U mnie dalszy ciag karmienia ale ja juz serio nie mam sil Wczoraj w ciagu dnia mala nie spala na raz 7 godzin i praktycznie caly czas byla na cycu i poczulam w koncu ze mam je oproznione ale i tak skonczylo sie na butli i dopiero wtedy usnela :-(A po moich piersiach nie chciala :-(
Wieczorem zas to samo i wnocy tez Ja juz trace nadzieje ze sie to u mnie unormuje ze mala sie naje Serio siedze strasznie dlugo na tych cyckach ale jak widze ze ona sie meczy bo jest nadal glodna to zal mi jej i daje butle Wczoraj musialam dawac sztuczne bo nie sciagnelam bo caly czas wisiala na cycku.U mnie ona upodobala sobie bardziej lewa piers i w niej jest zeczywiscie wiecej mleka i lepiej ja chyta a z prawej tez chyta ale juz gorzej i z piciem z niej rowniez gorzej :-(.W nocy poltorej godziny wisiala na obu piersiach a i tak na sztucznym sie skonczylo i niedawno odciagnelam sobie z tego co mam mniej i wyszlo mi 30 ml jakbym dluzej sciagala to bym miala wiecej pewnie wiec mleko mam ale w tej mniej troche Drugiej nie sciagalam bo ja przystawie jak sie obudzi Dziewczyny moze ja mam za malo melka bo moja po tak dlugim siedzeniu na piersiach to za butli wypija jeszcze 50 lub 60 ml a czsem i wiecej to ja juz nie wiem Ale po kazdym karmieniu jak nacisne to mam mleko i ona tez fajnie ciagnie To dlaczego sie nie najada ???A rano dzis z tego gorszego co sciaglam dzis to samo zaczelo mi mleko cieknac wiec musialam sciagnac .Juz trace nadzieje ze kiedykolwiek mala sie naje moimi cycami i juz nie wiem co mam robic ???????????Plakac mi sie chce jak zwykle i nie mam sil juz na nic :-(

Dorotko a czujesz, że piersi się próżniają.
Jeśli tak to dobrze i mała najwidoczniej dużo zjada.

Jeśli natomiast nie to znaczy, że może za płytką ją przystawiasz i nie ciągnie efektywnie.

A jak ściągasz pokarm laktatorem to ile zchodzi z jednej piersi?

Acha mala ma cala brodawke w buzi calusienka Teraz usnela na piersi :-)
i jak wczesniej sciagalam to z dwoch mniej wiecej okolo 60 ml ale nigdy nie sciagalam do konca

Dorotka karm z jednej piersi zawsze do konca bo na koncu jest najbardziej kaloryczne to mleko i Oliwka sie naje wtedy.mowili w szpitalu ze najwiekszy blad w karmieniu to karmienie z obu piersi na raz

reklama
Wiem ze powinnam karmic z jednej ale z jednej to wogole sie nie naje jak karmie dwoma i konczy sie na butli to co dopiero z jednej teraz usnela na 5 min na piersi i zas sie domaga

Do góry