reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
I ja dużo rozmawiam z moim maleństwem, on wtedy tak fajnie na mnie patrzy i robi minki. :rofl2:
Sylwia - kupiłam bebilon pierwszy, bo taki poleciła mi położna, a jeśli chodzi o karmienie naprzemienne, to nie ma problemu. Czytałam, że lepiej łączyć cyca z butlą niż samą butlę.

U Kamilka tez pojawiły sie krosteczki, 1 na poliku, 2 na szyjce, 1 na policzku i nie mam pojęcia od czego to i czym to traktować.

U Sebcia też takie krostki - mam zamiar je delikatnie przetrzeć wacikiem Leko.

Ja tak robię - w dzień cyc a na wieczór butla a jak najdzie się mojego mleka na noc to przekarmiam swoim bo ponoć takie nocne jest najlepsze.

mnie wczoraj lekarz nastraszyl, ze krostki i problemy brzuszkowe moga skaze bialkowa oznaczac i radzil odstawic nabial. ale przeczekam, jak przez weekend nie minie od poniedzialku nabial idzie w odstawke, niestety. nie wiem co bede w takim razie jadla :-( a najlepsze jest to, ze ani ja ani M nie jestesmy na nc uczuleni, jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby Macius mial byc alergikiem... nie ma po kim....:zawstydzona/y:

Mojej coruni tez wyskakują krosteczki na brudce i policzkach, ale podobno to potuweczki od siedzenai tyle przy cycu, ja przemywam rumiankiem i schodzą

No i stało się. Dzisiaj pierwszy raz zrobiłam butlę małemu, bo wydoił oba cyce i był płacz, właściwie jak rzycisnęłam to mleczko leciało, ale mały puszczał co chwila pierś i nie chciał ciągnąć, stąd wniosek, że chyba to mleczko za wolno leciało, albo za mało go było.
Co prawda z tej butli niewiele wypil bo raz z 15 ml, drugi raz z 10 ml, ale to go uspokoiło. I teraz nie wiem czy powinnam mu tą butle dawać, czy może przetrzymać małego niech dociągnie sobie z cyca, albo robić krótszą przerwę między karmieniami???? Sama już nie wiem.
Moj jak tak robi to stawiam go w pionie i zaraz mu sie beka.:-D:-D:-D po jakies chwilce dostawiam i juz ładnie ssie:tak:
Ja też staram sie gadać z Hanią ale nie bardzo wiem o czym;-)

Co do butelki - u mnie darcie pieża jak nie podam butli 3-4 razy dziennie. Wycycka jedną piers, drugą a potem zabiera sie za raczki i wtedy wiem, ze czas na butle.
Wow ładny głodomorek:szok::szok::szok:

My jeszcze nie podawalismy butli. Narazie chcemy dopajac glukoza aby wytepic żółtaczke:-p
Ale jak cos to kupie Nan:tak:;-)

reklama
Czarna, dzieki za pomoc, powiedz mi tylko czy taki puder jak do tyleczka np jonhsona moze byc na ta szyjke?

Co moglybyscie mi poradzic na bole brzuszka u takiego malucha.Nicole od urodzenia ciagle puszcza gazy mimo to ma problemy z brzuszkiem.Czesto prezy sie i wygina, placze przy tym w nieboglosy.Nie wydaje mi sie zeby to byla kolka bo to nie trwa bardzo dlugo, tak ok pol godz, no i puszcza gazy.Dawalam jej juz infacol, espumisan, herbatke koperkowa, rumiankowa i nic nie pomoglo.Czy mozliwe ze to wina mleka???
Jak myslicie ile taki miesieczny maluch moze wypijac dziennie herbatek, ja daje jej 100ml na dzien, ale moze to za malo????
Normalnie juz glupieje....

Ostatnia edycja:
Do góry