reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

karmienie dziecka bez mojej wiedzy

Heh. Moja teściowa zapytała, czemu 2miesięcznemu dziecku nie dajemy lodów, kiedy idziemy na spacer. A ostatnio zapytała czy już mówi tata (oczywiście tata, bo mama to źle). Syn ma 3 miesiące korygowane.

Ja wiem tylko, że dziecka z nią nie zostawię nawet na minutę i nie ma co nawet liczyć na to, że jej zostawię go jako kilkulatka na tydzień na wakacje, bo ona akurat zywi suę kebsem, makiem i pizzą na zmianę, a mój szwagier za chwilę będzie się turlał zamiast chodzić.

reklama
Heh. Moja teściowa zapytała, czemu 2miesięcznemu dziecku nie dajemy lodów, kiedy idziemy na spacer. A ostatnio zapytała czy już mówi tata (oczywiście tata, bo mama to źle). Syn ma 3 miesiące korygowane.

Ja wiem tylko, że dziecka z nią nie zostawię nawet na minutę i nie ma co nawet liczyć na to, że jej zostawię go jako kilkulatka na tydzień na wakacje, bo ona akurat zywi suę kebsem, makiem i pizzą na zmianę, a mój szwagier za chwilę będzie się turlał zamiast chodzić.
moja ciagle robi golabki i pierogi z miesem 🙈 i najchetniej to by mojemu 10miesiecznemu dziecku dala. Juz co chwile mowi, ze jakies ciasto moze by zjadl albo chociaz kompot wypil. No i najgorsze bo nie ma kolderki i poduszki! Jak ja moge go w spiworku klasc spac. Jak jemu na pewno zimno. Do chrztu chciala mi zafundowac taka wielka poduszke haftowana 🤣 bo taka piekna 🤣

moja ciagle robi golabki i pierogi z miesem 🙈 i najchetniej to by mojemu 10miesiecznemu dziecku dala. Juz co chwile mowi, ze jakies ciasto moze by zjadl albo chociaz kompot wypil. No i najgorsze bo nie ma kolderki i poduszki! Jak ja moge go w spiworku klasc spac. Jak jemu na pewno zimno. Do chrztu chciala mi zafundowac taka wielka poduszke haftowana 🤣 bo taka piekna 🤣
Oooo moja nam przyslala pościel 😂😂😂
Nie czaję kobiety. Albo przysyla rzeczy, z ktorych dzidziul już wyrosł, albo takie, ktorych będzie używal za rok. Spoko, mozna kupić na zapas, tylko po co mi to przysyla, niech sobie zostawi i da na urodziny czy na gwiazdkę.

Czekam na chrzciny i na to, jak będą pytania czemu jeszcze nie siedzi.

Nie czaję kobiety. Albo przysyla rzeczy, z ktorych dzidziul już wyrosł, albo takie, ktorych będzie używal za rok. Spoko, mozna kupić na zapas, tylko po co mi to przysyla, niech sobie zostawi i da na urodziny czy na gwiazdkę.

tak samo! Dostajemy tylko bezrękawniki. Nie wiem o co z tym chodzi 🤔 w dniu powrotu ze szpitala zamiast jakis bodziakow, misia, no czegokolwiek dala nam bezrękawnik i takie spodnie twarde w rozmiarze 92... a w swieta znow dostalismy bezrekawnik ale za maly tym razem. Nie kumam o co chodzi bo ani ja ani maz ani syn nie nosimy bezrękawników...
Na chrzcinach nie mogla zniesc, ze nie ma garnituru 😂

Mas racje, Twoje dziecko, Twoje zasady, choćby były absurdalne, tesciowa juz swoje dzieci wychowała i nie ma prawa się wtrącać.

Boże... lody, 2 miesięcznemu? Serio? Przecież 2 miesieczne jeszcze nie umie się przewracać na brzuch 😂

haha albo rady będą jak go posadzić, poduszkami obstawic. Współczuję takich babć, cioc. U mnie to samo było, ale mama już się przyzwyczaiła ze okej, że robię po swojemu chociaż gdzieś tam słyszę komtarze że mi palma od**bała 😂

A ja uważam, że kłamstwa nie są wyjściem z sytuacji. Po pierwsze zwyczajnie robią z człowieka kłamcę, a po drugie co to za świat, jeśli trzeba się posuwać do kłamstwa, aby dbać o swoje dziecko. Rodzić ma do tego prawo i najlepiej jak je wyegzekwuje. Wolałabym nie odwiedzać rodziców, czy teściów, niż robić to, a przy tym musieć kłamać.
Dokładnie. Tez bym się nie posuwała do kłamstwa. A jeśli nie zrozumieją mojego kategorycznego "nie" No to sorry, jak dla mnie nie muszą widywać wnuka. Albo się dostosowują do moich zasad albo sajonara. ;-)

Dokładnie. Tez bym się nie posuwała do kłamstwa. A jeśli nie zrozumieją mojego kategorycznego "nie" No to sorry, jak dla mnie nie muszą widywać wnuka. Albo się dostosowują do moich zasad albo sajonara. ;-)
Dla mnie to jest ostateczność, ale jeśli słowa nie pomagają.. ważniejsze jest dla mnie dobro mojego dziecka

reklama
Do góry