reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kandydoza- jakie badanie?

Nasturtium

Fanka BB :)
Pomóżcie....
Jakiś czas temu przyplątała mi się jakaś infekcja intymna, lekarz przepisał fluomizin, z posiewu nic nie wyszło, dolegliwości mam nadal, głównie swędzenie i dzisiaj zaobserwowałam, że pojawia się taki biały nalot wewnątrz, chociaż to nie wiem, czy przypadkiem nie uczulenie na nowy płyn do higieny intymnej.....Upławów nie mam.
Czy któraś z Was miała podobnie, co pomogło?
W środę mam będę u lekarza, ale może doradzicie co próbować od niego wyegzekować- jakiś wymaz? Fluomizin chyba nic nie zadziałał, więc stawiam na infekcję grzybiczą, ale to tylko moje przypuszczenie....
Na tę chwilę biorę lacto vaginal i probiotyk doustny.

Z góry bardzo dziękuję za porady, sugestie :).

reklama
Pomóżcie....
Jakiś czas temu przyplątała mi się jakaś infekcja intymna, lekarz przepisał fluomizin, z posiewu nic nie wyszło, dolegliwości mam nadal, głównie swędzenie i dzisiaj zaobserwowałam, że pojawia się taki biały nalot wewnątrz, chociaż to nie wiem, czy przypadkiem nie uczulenie na nowy płyn do higieny intymnej.....Upławów nie mam.
Czy któraś z Was miała podobnie, co pomogło?
W środę mam będę u lekarza, ale może doradzicie co próbować od niego wyegzekować- jakiś wymaz? Fluomizin chyba nic nie zadziałał, więc stawiam na infekcję grzybiczą, ale to tylko moje przypuszczenie....
Na tę chwilę biorę lacto vaginal i probiotyk doustny.

Z góry bardzo dziękuję za porady, sugestie :).
Odstaw płyny do higieny intymnej. Tam wystarczy tylko woda, pochwa oczyszcza się sama, nawet wody do niej nie wlewaj.

A jaki robiłaś posiew?
Ja zawsze mam 3 rodzaje - bakterie tlenowe, beztlenowe i mykologia ( grzyby). Ewentualnie biocenoza.
Na wszystko czeka się około 5 dni roboczych.

Do góry