reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Tobi tez mi się podoba ale cena zabójcza !!!! Ja wybrałam Coneco - Zenith i jego zaletą jest przede wszystkim cena..., bo starczy mi jeszcze na spacerówkę :-).. ale system montowania w samochodzie ma bardzo podobny do Tobi, może mieć 6 pozycji pochylenia imstarczy do 25kg
Sylwia widzę że mamy takie same wybory :-)
Sylwia widzę że mamy takie same wybory :-)
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
Nasz fotelik to Ramatti, kosztował 380 pln, nie ma isofixa (ell, chodzi o te mocowania do fotela w samochodzie, tak?), ma 5-stopniową regulację oparcia, tak że maluchowi wygodnie się śpi.
Mamoot, ja myślę, że ważniejsze od kierunku jazdy jest to, czy dziecku nie wystają nózki poza fotelik, bo to jest bardzo niebezpieczne. Poza tym te foteliki siedzące są od 9 kg, więc jak najbardziej dla naszych szkrabów:-)
Mamoot, ja myślę, że ważniejsze od kierunku jazdy jest to, czy dziecku nie wystają nózki poza fotelik, bo to jest bardzo niebezpieczne. Poza tym te foteliki siedzące są od 9 kg, więc jak najbardziej dla naszych szkrabów:-)
mama Marcinka
Fusik, 6 pozycji Jak pytałam u nas w sklepie o ten fotelik, to powiedziano mi, że ma 3 pozycje I dlatego go nie kupiliśmy, chociaż bardzo się nam podobałJa wybrałam Coneco - Zenith i jego zaletą jest przede wszystkim cena..., bo starczy mi jeszcze na spacerówkę :-).. ale system montowania w samochodzie ma bardzo podobny do Tobi, może mieć 6 pozycji pochylenia imstarczy do 25kg
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Fusik no własnie foteliki do karmienia też mamy takie same tylko w innych kolorach
A tak naprawdę to w sklepie którym kupowaliśmy fotelik był taki fotel samochodowy i wymierzyliśmy tam wszystkie foteliki, ten Coneco wygrał bo miał super tapicerkę, miłą w dotyku regulowany jedna ręka stopień nachylenia fotelika , łatwy montaż no i rozsądną cene, :-) a co jest ważne też cieszył się bardzo dobrą opinią wśród sprzedawców i kupujacych w tym samym czasie kiedy kupowaliśmy sprzedały sie jeszcze trzy. Od fotelika Maxi cosi to różni się chyba tylko cena która moim zdaniem bardziej przystaje do polskich warunków a ja nie lubię przepłacać
No i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz jak się jezdzi kiepskim autem to nawet najlepsdzy fotelik nie pomoże
A tak naprawdę to w sklepie którym kupowaliśmy fotelik był taki fotel samochodowy i wymierzyliśmy tam wszystkie foteliki, ten Coneco wygrał bo miał super tapicerkę, miłą w dotyku regulowany jedna ręka stopień nachylenia fotelika , łatwy montaż no i rozsądną cene, :-) a co jest ważne też cieszył się bardzo dobrą opinią wśród sprzedawców i kupujacych w tym samym czasie kiedy kupowaliśmy sprzedały sie jeszcze trzy. Od fotelika Maxi cosi to różni się chyba tylko cena która moim zdaniem bardziej przystaje do polskich warunków a ja nie lubię przepłacać
No i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz jak się jezdzi kiepskim autem to nawet najlepsdzy fotelik nie pomoże
mama Marcinka
Tylko że nie każdego stać na super bezpieczne (czytaj: drogie) auto...:-(
I tak się zastanawiam nad komentarzami sprzedawców... czy oni przypadkiem nie mówią tego wszystkiego po to, żeby zdobyć klienta. Nam też powiedziano, że foteliki ramatti różnią się od maxi cosi wyłącznie ceną i bardzo dobrze się sprzedają
I tak się zastanawiam nad komentarzami sprzedawców... czy oni przypadkiem nie mówią tego wszystkiego po to, żeby zdobyć klienta. Nam też powiedziano, że foteliki ramatti różnią się od maxi cosi wyłącznie ceną i bardzo dobrze się sprzedają
Asiu, na pewno nóżki nie mogą wystawać. My po prostu pożyczyliśmy mały fotelik od znajomych nie mając pojęcia, że on jest całkiem spory i chyba do 12 kg. I dlatego Wojtek nadal się w nim mieści. No bo w końcu skąd można wiedzieć ile urośnie szkrab.
A co do 9 kg, to ja słyszałam takie wytyczne, że dziecko powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy do roku (niezależnie ile waży, chyba, że wyrośnie z mniejszego fotelika), bo dopiero wtedy szyjka maluszka jest wystarczająco mocna na potencjalne hamowania i urazy. Oby nie!
Ale na pewno nie jest dobrze, jeśli dziecku jest niewygodnie.
A co do 9 kg, to ja słyszałam takie wytyczne, że dziecko powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy do roku (niezależnie ile waży, chyba, że wyrośnie z mniejszego fotelika), bo dopiero wtedy szyjka maluszka jest wystarczająco mocna na potencjalne hamowania i urazy. Oby nie!
Ale na pewno nie jest dobrze, jeśli dziecku jest niewygodnie.
reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Asia z tym samochodem to racja że nie kazdego stać ale taka jest prawda jak ogladałam testy na płytce którą przyniósł mój maż - to chyba po tym wypadku mu tak padło- to w samochodach typu tico, maluch i innych takich małych bez poduszek itd itp po uderzeniu z predkoscia 50 km nic nie zostaje.
A Maxi Cosi ma dobre foteliki tylko ceny nie są na polski rynek:-) może jak spuszczą z tonu to zaczną je sprzedawać.
Podobno na 10 Coneco sprzedaje się jeden mAXI
A Maxi Cosi ma dobre foteliki tylko ceny nie są na polski rynek:-) może jak spuszczą z tonu to zaczną je sprzedawać.
Podobno na 10 Coneco sprzedaje się jeden mAXI