reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jesteś w ciąży? PRZECZYTAJ !!! To może uratować życie Twojego dziecka !!!

Ojej, Rysica dziękuję Ci bardzo za informacje. Okropnie się tym wszystkim zdenerwowałam ale przynajmniej wiem o co pytać przy usg.Jestem teraz w 18 tc, za dwa tygodnie mam mieć robione 3d na Diamentowej. Nie masz może jakichś informacji czy tam jest ok i czy mi tam będą w stanie zdiagnozować w razie czego VP?
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję

reklama
Cześć, jestem w 4 tc. Myślę, ze jeżeli tylko się zgodzicie to będę tutaj pisać i razem z Wami dzielić się przeżyciami i rozwiązywać problemy.
Pozdrawiam:biggrin2:

Hopsasanka, Myszka przepraszam, że wcześniej nie odpisałam, ale do pracy wróciłam i zwykle padam na pyszczek wieczorem po wykąpaniu i położeniu spać Szymka.
Napiszcie co tam u Was po USG, czy lekarze wiedzieli co to jest Vasa Previa i czy potrafili to wykluczyć?

Neta trzymam za Ciebie kciuki i życzę aby wszystko poszło głądko tak jak starania bo z tego co widzę to był strzał w 10tkę za 1 podejściem!!! Musi być dobrze!!! Pilnuj tylko tych naczyń przodujących :)
Claudia Gratulacje! Jak będziesz przed USG połówkowym to koniecznie się odezwij i jak będziesz miała jakiekolwiek pytania o VP to pisz śmiało!

Ostatnia edycja:
Bardzo dobrze,że powstał taki wątek.Aż mnie ciarki przeszły,bo nie wiedziałam o tym..Wielu rzeczy jeszcze nie wiemy,a jeśli możemy mieć wpływ na życie własnego dziecka,to nie powinno nam się tego prawa odbierać.Różnie w życiu bywa,czasami są problemy,skarżymy się na los,ale jednak zdrowie najważniejsze i dziękuję Bogu każdego dnia,że urodziłam zdrowe dziecko,bo moja córeczka jest moim największym skarbem.Wszystkim mamom,życzę,żeby mogły po porodzie utulić swoje zdrowiutkie maleństwo.

www.hejdzidzia.pl sklep internetowy z ubrankami dla dzieci

Ostatnia edycja:
Fikusek - sama tego doświadczyłam, stąd wiem... Dowiedzialam sie o tym na USG w 25 tc i trafilam od razu do szpitala, w 36 tc mialam cesarke - lekarze nie chcieli ryzykować dalszego czekania. Wszystko poszło super, ale gdyby nie diagnoza, stałaby się tragedia, bo pępowinę miałam wrośniętą w błony płodowe w taki sposób, że nie było szans urodzić nie przerywając jej od razu przy pęknięciu błon płodowych.
11 tygodni spędziłam w szpitalu i podczas tego czasu baaardzo dużo się na ten temat dowiedziałam od najlepszych z najlepszych - pani ordynator oddziału Patologii Ciąży oraz od Profesora - dyrektora szpitala.

Andziu, nie wiem co napisać tak bardzo mi przykro,łezka mi się w oku zakręciła, jestem w 6 miesiącu ciąży i tak bardzo pokochałam już to maleństwo, nie wyobrażam sobie tego bólu po stracie tej kochanej istotki. Jesteś wspaniałą Kobietą i bardzo silną, nie wiem czy ja potrafiłabym o tym opowidać. Dziękujemy Ci za podzielenie się z nami. Napewno Tosia jest Twoim Aniołkiem strózem. Pzdrawiam gorąco:*

wiem ze to troche nie na temat ale mam pytanie i prosbe zarazem, jestem w ciazy od kilku tygodni i probuje rzucic palenie, jaknarazie mi sie nie udaje ciagly stres i to ze nalogolo palilam wczesniej, jednym slowem zawodze, wiem ze zabijam wlasne dziecko tym, prosze o pomoc..

szczerez mówiąc przestraszyłam sie kiedy można na usg zobaczyć już ten przyczep i czy jest jakis sposób żeby uratowac takiego malucha?

reklama
Papaciorkowa - w skrócie - na USG połówkowym - SONDĄ DOPOCHWOWĄ PLUS KOLOROWY DOPPLER
można uratować - zrobić cesarkę ZANIM ZACZNIE SIE POROD.
Wszystko opisąłam na 1 stronie :)) Jak chcesz się zagłebić w szczegóły to zapraszam do lektury :)

Do góry