mamazmazur
Początkująca w BB
Witajcie. Zacznę od tego, ze jestem tu pierwszy raz i być może jest gdzieś podobny temat ale nie mogę znaleźć. Otóż, mam 22lat, pracuje jako kelnerka, wczoraj podpisałam umowę zlecenie z pracodawca, wynajmuje mały pokój w mieszkaniu dwupokojowym. Wczoraj zrobiłam drugi test ciążowy i wyszły dwie grube kreski. Pierwsza reakcja był szok i płacz. Teraz cieszę się, ze będę miała malutka istotkę pod sercem jednak rzecz w tym, iż boje się, ze nie zapewnię jej wszystkiego co powinnam. Nie mam kontaktu z rodzina, z mama nie odzywam się od świat gdyż, zostałam potraktowana jak śmiecia przez ojczyma a ona nie stanęła nawet w mojej obronie gdzie nic nie zawiniłam. Mam dużo znajomych i dużo przyjaciół którzy mnie wspierają ale są to również młode osoby które żyją jeszcze imprezami, studiami. Jeśli chodzi o ojca dziecka to nie mam co na niego liczyć, zakochałam się w młodszym chłopaku a on mnie zdradzał kilkakrotnie wiec postanowiłam zakończyć ten związek. Gdy dowiedział się o mojej ciąży chciał „załatwić” tabletki poronne. Staram się być silna i wierzyć, ze jakoś sobie poradzę ale nie wiem co mam dalej robić. W piątek jestem umówiona na pierwsza wizytę u lekarza. Wiem, ze może to za wcześnie na takie stresy ale jestem taka osoba która woli poukładać sobie wszystko już na początku. Proszę wiec o poradę, co mam zrobić, gdzie się zwrócić. Boje się, ze nie będę miała pieniędzy by wychować to maleństwo.