taka j.
شارع أنتوني مساعدتي، يرجى
Witam, jestem sprawcą kolizji drogowej w wyniku, której zniszczeniu uległy obydwa samochody. Do winy przyznałam się od razu na miejscu i przyjęłam mandat karny. Osoba z drugiego samochodu w tym samym dniu udała się do szpitala na badania ale została z niego wypuszczona tego samego dnia, miała zabezpieczoną rękę chustą z uwagi na odczuwany ból. Z tego co wiem w niedługim czasie wróciła do pracy i wydawało się, że pod kątem zdrowotnym wszystko jest w porządku. Dzisiaj otrzymałam z mojego ubezpieczenia pismo o tytule "Przyjęcie zgłoszenia szkody" i treści "....w związku ze zdarzeniem ..... informujemy, że osoba poszkodowana wystąpiła ... z roszczeniem. Jednocześnie informujemy, że wyjaśniana jest kwestia odpowiedzialności ubezpieczyciela za skutki przedmiotowego zdarzenia i niniejsze pismo nie przesądza o przyjęciu odpowiedzialności".
Co to oznacza? Czy chodzi o odszkodowania za zdarzenie z OC czy to jakieś już osobne roszczenie o to abym wypłaciła jakieś zadośćuczynienie? Martwię się bardzo. Do kolizji się przyznałam, wiem, że ponoszę winę i karę przyjęłam od razu.
Co to oznacza? Czy chodzi o odszkodowania za zdarzenie z OC czy to jakieś już osobne roszczenie o to abym wypłaciła jakieś zadośćuczynienie? Martwię się bardzo. Do kolizji się przyznałam, wiem, że ponoszę winę i karę przyjęłam od razu.