reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

reklama
dziewczyny to jest wlasnie kolka czyli nasze maluchy maja wzdecia, ja polecam bobotic dziala po ok 20 min po podaniu ja podaje go dorażnie 3-4 razy na dobe

Ja podaje espumisan w kroplach ale nie widze poprawy Aduśka nadal pręży sie i stęka przez sen już sama nie wiem jak mogła bym jej ulżyć,podaje tez z hippa koperek i herbatkę ułatwiającą trawienie,oraz trzymam diete mało co jem z ulubionych rzeczy,głównie tylko gotowane...zreszto same wiecie....
teraz też niby spi ale co 2 minuty wyciaga sie i pręży jak by nie mogła sie załatwic i oczywiscie brzuszek ma twardy....dobrze ze nie wyje w niebogłosy że jej tak żle,raczki w górze i jakoś sobie radzi zobaczymy jak sie obudzi:-):-):-)
Ostatnio zdenerwowala mnie tesciowa bo oblizała smoczek Ady i jej dała,a ja sama tego nie robię....ale ja jako dobra synówka nie zwróciłam jej uwagi...ach niech ma ale jesli sie to powtórzy to chyba zmieni o mnie zdanie bo ja nie mam zamiaru tego tolerowac i nie obchodzi mnie ze wychowala szescioro swoich dzieci....opitole i skończy sie dzień dziecka:-)

Pozdrawiam

Ostatnio zdenerwowala mnie tesciowa bo oblizała smoczek Ady i jej dała,a ja sama tego nie robię....ale ja jako dobra synówka nie zwróciłam jej uwagi...ach niech ma ale jesli sie to powtórzy to chyba zmieni o mnie zdanie bo ja nie mam zamiaru tego tolerowac i nie obchodzi mnie ze wychowala szescioro swoich dzieci....opitole i skończy sie dzień dziecka:-)

Pozdrawiam

Ja też byłam dobrą synową do urodzenia się synka. Ostatnio moja teściowa w czasie obiadu po chrzcie powiedziała mojej mamie, że żaden jej syn (ma ich aż dwóch) ani pierwszy wnuk nie mieli kolek (akurat rodzice tego wnuka mówią co innego, ciekawe), a nasz taki biedny (miewał kolki, od tygodnia już nie ma) i tyle płacze. A Michał faktycznie w czasie obiadu był bardzo zmęczony, nie umiał zasnąć, no i wiadomo, nie umiał się uspokoić. Na koniec teściowa życzyła mi, żeby tylko mniej płakał, na co ja jej, że to normalne, że dzieci płaczą, my mówimy, a one się komunikują w ten sposób. Do tego jeszcze musiała dodać, żebym tylko coś jadła (jestem na ścisłej diecie), bo czym ja go wykarmię. Na to ja jej, że jem, to co mogę. Ona, no tak, ale to znajdź jeszcze coś, więc stwierdziłam całkiem spokojnie, że krowa je trawę, pije wodę i daje mleko. Udała, że nie słyszy. A wydawało się, że jest tak pięknie, niby taka fajna, przemiła zawsze. Teściowa to zawsze teściowa.
Uff, pomarudziłam trochę, ale mi przynajmniej ulżyło :-)

Daisy nie warto za bardzo się powstrzymywać ze zwróceniem uwagi. Poza tym, która matka chce, żeby jej dziecko miało bakterie z jamy ustnej teściowej. Swoją drogą to obrzydliwe, chociaż widziałam nawet matkę, która tak robi. Bleee

Ostatnia edycja:
A ja Wam dziewczyny powiem że Mój Jaś miał kolki i zaczełam mu dawać Sab Simplex i teraz jest super ;)) żadnych kolek ;) żadnego zatwardzenia ;)) ;))

A co do teściowej to moja jest Aniołem ;)) co prawda czasami marudzi że małemu jest zimno i że mam mu ubrać spodnie (30 stopni ciepla) :p Ale ja jej wtedy mówie , że to moje dziecko i wiem co mu potrzeba ;)) ;)) i jest cicho :p
Ale tak to ogólnie jest super ;) przyjdzie ponosic jak w nocy Maly nie spi ;) zabierze na spacer wtedy mam czas dla siebie ;) pilnuje go caly dzień wtedy moge pojeżdzić na motorze ;)) czasami bierze mi go na dół na noc żeby poprostu się wyspała :)) i życze każdej z Was takiego Aniołaa :))
ZA TO moja mamuśka i tatuś ;/ ciągle tylko mi mówią , że Jaś jest nerwowy, że go za mało nosze <?> że za mało go przytulam i dlatego czasami zaplacze ... ;/ po każdej wizycie u nich mialam doła i mąż zabronił mi tam jeżdzić :)) moze i dobrze bo ja jestem spokojna a Jasiek uśmiechnięty i tak cudownie sobie gaworzy :))

Kocham

alusia no to naprawde mozna pozazdroscic takiej tesciowej. moja co prawda mieszka tysiace kilometrow ode mnie ale gdy rozmawiamy na skypie to za kazdym razem slysze ze mam dac malej smoka bo jak to dziecko ktore nigdy smoczka w buzce nie mialo (ja nie daje bo narazie nie ma takiej potrzeby) kazde mi poic mala herbatka, dokarmiac mlekiem a mala tym czasem nie potrzebuje nic wiecej oprocz mojego cycusia.no a jak zobaczyla zdjecie Mariski bez czapki na spacerze to dopiero mialam wyklad:szok: . mam dosc slychania zrob to zrob tamto a co to bedzie jak pojedziemy do polski na swieta, masakra.:tak:moja mama nie wtraca sie wogole i zawsze mi potwarza ze tylko matka wie co najlepsze dla dziecka

Alusia ja tez podawal Sab Simplex i poki co kolek nie ma.
Mam pytanie.. dalej podajesz maluszkowi te krople? czy od kiedy kolek brak to nie podajesz?

Ja równierz na TEŚCIOWA nie narzekam,co prawda na spacery nie chodzi,ale sie nie dziwie bo sama wychodzi jak musi.Ale zawsze jak gdzies chcemy wyjsc to zostaje.:) A no i podobnie jak u ALUSI mowi ze mu zimno w krótkim rekawku jak upał na dworze , a ja awsze mowie,ze jemu tak samo goraco jak nam i juz:)

reklama
Dziuuula daje dalej bo jak tylko przestałam bo po 3 dniach znowu był wieczorem ryk ;/
Teraz daje po 3 razy dziennie po 7 kropelek ;)) tak profilaktycznie ;)

A teraz Wam się pochwale ;)) właśnie wróciłam z studia tatuażu :)) zrobiłam sobie śliczny tatuaż :)) razem z moim M .... JA jego imie a on moje ;)) ;))

Do góry