reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

Daisy - i to jest dla mnie piekne :) Sa dziewczyny ktore chca miec liczna rodzine i sa takie jak ktore odliczaja gdy maly w koncu bedzie partnerem do rozmowy i nigdy wiecej pieluch i nieprzespanych nocy :) Wiecie moze kiedy maluch moze przespac w nocy 8 godzin? Pol roku? Moim marzeniem jest spac 8-10 godzin non stop ale moj maz rano jest nieprzytomny i co najwyzej wieczorne szychty bierze...

reklama
Ja też nienawidzę chodzić w ciąży. I już pod sam koniec też się zarzekałam, że nie chce więcej dzieci ale ostateczną decyzję podejmę po porodzie. I kiedy Hania ze mnie wyszła pierwsze moja słowa brzmiały, że mogę rodzić następne:-D:-D
I rzeczywiście na jeszcze jedno dziecko a może dwoje się zdecyduję bo nie ma nic piękniejszego na świeci niż posiadanie dzieci. Teraz to dopiero jest życie w pełni wartościowe pomimo tych nieprzespanych nocy :-):-)

jo-anna może masz racje odstawie herbatke z kopru na pare dni i zobacze co będzie... ja też pilnuje żeby nie jadła częściej niż co dwie godziny a jeśli chodzi o diete to głównie piersi z kurczaka z marchewką jem...

A udało mi się dobrać smoczek dla mojej bestyjki, zaakceptowała smoczusia aventu :-)

Jeśli chodzi o ilość dzieci to ja chciałam mieć chłopca i dziewczynke... ale wątpie czy się zdecyduje na jeszcze jedno dziecko, ciąża -oki ,ale rodzenie - nigdy więcej :no:

Valija Mój Adaś dzisiaj przespał 8 godzin 20 minut (od 8 do 4:20) za to starszy budzi się ostatnio kolo 2-3 w nocy i przylatuje do nas do łóżka. Strasznie bolą go wychodzące piątki i to z nim mamy większe problemy ze snam niż z młodym... także z doświadczenia wiem, że to różnie bywa :baffled:

no to mój młody spał jakąś godzinkę, półtorej krócej niż Twój Ewa:-) mam nadzieje, ze to nie jednorazowe:-D

a w ogóle w piątek bylismy się szczepinc (panstwowymi szczepionkami) i mały w 2tygodnie skoczył z 4655 na 5260g:-) ale niestety nie wiem jaki długi:-(, ale ubranka na 68 powoli zaczynają się "kurczyć":-D

a co do ilości poiadanych dzieci to ja też narazie pasuje:tak: zresztą jak mam po raz trzeci przeżywać poród to wolę :no: bo ciążę każdą znosiłam inaczej... pierwszą rewelacyjnie, drugą troszkę gorzej, ale poród porodem i to istna tragedia:baffled:

Ewa85 Zazdroszczę! Mój synek jest 8 dni młodszy od Twojego i cały czas budzi się w nocy co 2 godziny. Co robisz, że Twój tak ładnie śpi? Karmisz piersią, butelką?

Mój Adaś - odpukać - od urodzenia śpi po kąpieli minimum 5 godzin (tylko na piersi) :-) Z Tomkiem miałam tak samo. W pierwszym tygodniu po powrocie do domu potrafił mi przespać 8 godzin... ja nie przeszkadzam moim dzieciakom w spaniu. Jak dobrze przybierają na wadze to pozwalam spać w nocy ile chcą.
My będziemy się ważyć i szczepić 3 września... ciekawe ile mały przybrał. Po dwóch dobach ważył 3350g a w 14 dobie już 3980g, także zaczął całkiem nieźle :blink:

Dodam jeszcze, że Adasiowi ciężko spać w dzień przy ciągle biegającym i bez przerwy gadającym starszym bracie... jedyna chwila na spokojny sen to między 11 a 13 kiedy ten starszy też przysypia... a poza tym to ledwo zdąży zasnąć, to już oczy otwarte jak pięć złoty, bo Tomasz zapragnął pograć na bębenku ;) także w nocy odsypia...

Ostatnia edycja:
ja takze, nie lubialam chodzic w ciazy, jakos mi bruch przeszkadzl we wszystkim ;] pomimo naszych przejsc, zdecydowalismy sie na 2, oczywiscienie teraz gdzies za 2-3 lata jak juz dostane prace i bede ja miala juz na stałe. takze z dniem podpisania umowy na stałe gwałce męza ;] poki co skupiam sie na odchowaniu pierworodnego a pozniej na znalezieniu pracy

Co do dzieci to ja pasuje. I nie chodzi o ciaze, bo czulam sie w niej swietnie i porod- fakt boli potwornie, ale szybko sie zapomina i ten koszmarny polog tez mozna jakos zniesc. Dla mnie najgorsze byl stres zwiazany ze stanem zdrowia Leny i zle przejscia z opieka szpitalna. Po tych zlych dosiwdczeniach mowie -wiecej dzieci nie!! A drugi argument to taki,ze ja z Lena jestem w domu sama. Babcia juz nie nocuje. I powiem Wam,ze zdalam sobie sprawe, ze samej jest mi bardzo przyrko i smutno, ze nie mam do kogo geby wiezorem i w nocy otworzyc i ze wszystkie cudowne pierwsze chwile Leny widze tylko ja:-(
Co do spania malej to w nocy nie spi, z ato teraz w dzien spi. I ja tez dzis zasnelam rano i wstalam niedawno.Na jedzenia budzi sie co 3h, a czasem czesciej.

Niestety nie mozemy caly czas przekroczyc magicznej wagi 4kg. Zatrzymala sie na 3,93 i tak 5 dni :-( Za to idzie w dlugosc.

reklama
Witam:-)
Jesli chodzi o dzieci, to ja chciałam zawsze prznajmniej dwójkę. I nadal chcę aczkolwiek nie mam przekonania nadal co do mojego nieślubnego i nie widzę siebie z nim przez resztę życia więc tymczasowo pzostanę tylko z Karolinką. Może kiedyś.... Czas pokaze.:tak:
A u nas duchota jakaś przyszła. Karolka cały czas w wózku na podwórku i co raz się budzi. Ale ile czasu można wisieć na cycu:confused::confused::confused:

Do góry