reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jest szansa czy odpuścić?

Słuchajcie dziewczyny, to nasz 7 cykl starań.. do tej pory owulacja i okres jak w zegarku. W tym miesiącu przesunęła się owulka na 22dc, dziś 38dc i okresu brak. Zero objawów... beta zrobiona, wynik <2ulm... chyba nie mam na co liczyć zakładając nawet ze implantacja nastąpiła 12 dni po?
Eh... chyba czekam z utęsknieniem na @.

reklama
Hej. Ja bym się raczej nastawiała na @ . Zawsze lepiej być miło zaskoczonym niż boleśnie rozczarowanym. Oczywiście życzę Ci radosnego zaskoczenia, cykle czasami tak mają, że raz na jakiś czas coś się przesunie. Pozdrawiam 🙂

Słuchajcie dziewczyny, to nasz 7 cykl starań.. do tej pory owulacja i okres jak w zegarku. W tym miesiącu przesunęła się owulka na 22dc, dziś 38dc i okresu brak. Zero objawów... beta zrobiona, wynik <2ulm... chyba nie mam na co liczyć zakładając nawet ze implantacja nastąpiła 12 dni po?
Eh... chyba czekam z utęsknieniem na @.
7 miesięcy starań to nie jest tragedia.
My o drugie dziecko staraliśmy się pół roku ;)

Stres Ci nie pomoże a może jeszcze wydłużyć nadejście okresu.
Po takim czasie, moim zdaniem, Beta jest już wiarygodna. A okres może się spóźnić z różnych przyczyn. To, ze do tej pory był jak w zegarku nie znaczy, ze będzie tak zawsze.

Powodzenia ;)

A mialas monitoring ?? Czy testy owu .? Raczej ciąży nie będzie, a 7 miesięcy Ti nie dużo, u mnie 2 lata to trwało

Hej. Ja bym się raczej nastawiała na @ . Zawsze lepiej być miło zaskoczonym niż boleśnie rozczarowanym. Oczywiście życzę Ci radosnego zaskoczenia, cykle czasami tak mają, że raz na jakiś czas coś się przesunie. Pozdrawiam 🙂
Szczerze to chciałabym żeby już przyszedł, kolejny cykl to kolejna szansa... iść do lekarza po jakieś tabletki na wywołanie czy za wczensie?

Ale masz potwierdzoną owulację w tym cyklu poprzez monitoring USG?
Jeśli tak - to niestety musisz czekać na @. Skoro owu była, to faza lutealna może trwać i 16 dni.
Zbadaj następnym razem progesteron 7 dni po owulacji.

Ja bym zastanowiła się nad wysłaniem partnera na badanie nasienia.

reklama
Tak monitoring, cze
Ale rozumiem, że chodzisz na monitoring USG?
Ale masz potwierdzoną owulację w tym cyklu poprzez monitoring USG?
Jeśli tak - to niestety musisz czekać na @. Skoro owu była, to faza lutealna może trwać i 16 dni.
Zbadaj następnym razem progesteron 7 dni po owulacji.

Ja bym zastanowiła się nad wysłaniem partnera na badanie nasienia.
Tak, owulacja potwierdzona monitoringiem. Wiem ze w tym cyklu nic z tego nie będzie, więc czekam i czekam na okres. Mam nadzieje ze lekarz wypisze mi coś na wywołanie bo tak to mogę czekac i miesiąc, tym bardziej ze w ogóle nie czuje jakby miał przyjść :/

Do góry