reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jedzonko

moniał

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny,
Mam pytanko:zawstydzona/y:- jak u Was jest z jedzonkiem.U nas wygląda to w ten sposób codziennie:

ok 8 - 200ml mleczka modyfikowanego
ok 12 - 200ml meczka
ok 14:30 - zupka (jednakze tylko pół słoiczka)i do popicia 60ml herbatki,lub soczku
ok 17 - 160ml mleczka
ok 19 - deserek (pół słoiczka) i do popicia 40ml herbatki lub soczku
ok 21 - 200ml mleczka z kleikiem
Dodam ze mała przesypia całe nocki od 21 do 7-8 (chociaz ostatnio ma dziwne pobudki nocne jednakze nawe nie wyjmuje jej z łóżeczka właczam suszarke i za momencik mój skarb spi smacznie dalej:):biggrin2: , ma 6 miesiecy,w ciagu dnia spi ok 4h. A jak to jest w Waszym przypadku jak to wyglada?;-)

reklama
Masz jakieś wątpliwości co do tego jadłospisu, czy tak z ciekawości pytasz?? :-)

Moja niunia na cycusiu :tak: Zjada do tego 1/2 słoiczka :tak:

Hej dziewczyny,
Mam pytanko:zawstydzona/y:- jak u Was jest z jedzonkiem.U nas wygląda to w ten sposób codziennie:

ok 8 - 200ml mleczka modyfikowanego
ok 12 - 200ml meczka
ok 14:30 - zupka (jednakze tylko pół słoiczka)i do popicia 60ml herbatki,lub soczku
ok 17 - 160ml mleczka
ok 19 - deserek (pół słoiczka) i do popicia 40ml herbatki lub soczku
ok 21 - 200ml mleczka z kleikiem
Dodam ze mała przesypia całe nocki od 21 do 7-8 (chociaz ostatnio ma dziwne pobudki nocne jednakze nawe nie wyjmuje jej z łóżeczka właczam suszarke i za momencik mój skarb spi smacznie dalej:):biggrin2: , ma 6 miesiecy,w ciagu dnia spi ok 4h. A jak to jest w Waszym przypadku jak to wyglada?;-)
u mnie tak:
7-8(zależy jak wstanie)-kaszka łyżeczką
ok.10 piszczy bo chce mleczka i potem ucina sobie drzemkę(czasem30min.a czasem nawet 3h)
12-13 obiadek.nie kupuje słoiczków sama jej gotuje.czasami zje pół miseczki a czasami podziubie.i jak mi ładnie zje obiadek to jest nagroda(dwie kosteczki kinder max) jakieś 30min.po nim
tak o 15 deserek(mixuje różne owoce ale chyba zacznę kupować słioczki z deserkami)
17 kaszka jakaś albo owsianka(fullkorngrot)
potem ja jem jabłko i muszę się z nią podzielić bo wymusza to na mnie:-D
po kąpieli o 20 kaszka z mleczkiem 220ml
ale to u nas różnie bywa.czasami jest tak że daję jej 2razy w ciągu dnia zupkę.wczoraj tak było.zjadła obiadek o 12 za godzinę 90ml mleka a o 15 jęk bo znowu głodna i zupka.

Ostatnia edycja:
Moja córcia ma rok i 5 miesiecy i już od dawna nie zje ani mleka ani kaszki.I na dodatek zaczeła wypluwać jedzenie. Czasami nie mam pomysłu na kolacje ,ostatnio zrobilam jej makaron z jabłkiem i troszke cynamonu dodałam - pluła i skończyło sie to histerią no i juz nic nie zjadła.Chodzi do żłobka i tam panie mówią ze je wszystko.Przed żłobkiem wcinała nawet kotlety schabowe a teraz je wypluwa.:-(
Jeśli je w domu to :
7-8 płatki na mleku modyfikowanym (jedynie tak zjada mleko)
po 9 daje jej np. bananka czy jabłuszko albo chlebek z wędlinka
koło 11 obiadek ziemniaczki z kefirem albo pulpety w sosie,czasem uda sie przemycic rybke gotowana na parze
14 zupka przewaznie pomidorowa,buraczkowa,ogórkowa czy krupnik
kolo 17 jajecznica albo jakies owoce truskawki czy maliny (robie z nich taki mus)
zjada też jajka na twardo
19.30 kolacja i tu zawsze jest problem - ostatnio jadła kisiel i do tego banana ale to chyba nie jest dobry pomysł na kolacje. Do tej pory nie przespała ani jednej nocy , budzi sie po kilka razy, juz nie mam siły.

Do góry