reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie spodnie nosicie w ciazy?

Aniaanka

Fanka BB :)
Wyszly mi leukocyty w moczu na szczescie pojedyncze i lekarz powiedzial ze mam sie nie przejmowac.
Mam pytanie co nosicie w ciazy jesli chodzi o spodnie, czy spodnie typu leggingsy, czy luzne dzinsy, czy pod brzuchem czy takie ciazowe z gumka nad brzuchem?

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
U mnie juz 21 tydzien a mimo to jest mi ciezko i licze dni do porodu :) Przede mne drugie usg,tym razem polowkowe i nie mam ochoty na nie isc, mam stresa. Pomimo ze to pierwsze bylo chyba najgorsze ale na szczescie wykazalo ze wszystko jest ok, ze prawdopodobnie jest chlopczyk i ze ciaza jest o tydzien starsza niz z obliczen.
Dzis znalazlam w szafie spodnie ktore mozna nosic pod brzuchem i praktycznie nie maja gumki, do tego sa przewiewne na upaly.
wiem ze jestem histeryczka i boje sie ze jak mialam gumke pod brzuchem to moglam cos zrobic a nie moglam? albo ze jak spie na boku i mam odcisniety rano brzuch to cos sie stalo......Przepraszm za glupie pytanie ale w ktorym miejcu od dolu zaczyna sie macica? Albo boje sie ze jak pcham albo ciagne ciezkie drzwi np w sklepie to cos sie stalo...Ciezko mi funkicjonowac w ciazy :( A jakby ciaza byla taka krucha ze tak latwo byloby cos jej zrobic to by ludzie sie nie rodzili. Wiem ze przesadzam i wykanczam sie nerwowo zamiast spokojnie cieszyc sie ciaza to mam stres i dyskomfort na kazdym kroku. A spodnie najchetniej bym miala takie jak od pizamy zwisajace na dole z gumka ktorej nie czuc :D
To musze kupic nowy stanik bo zaden z moich teraz na mnie nie pasuje. i zobaczyc jakie spodnie lub legingsy najbardziej mi podpasuja
W czasie wojny tez rodzily sie dzieci, kobiety pracowaly ciezko fizycznie, byly niedozywione a dzieci sie rodzily.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja noszę swoje legginsy sprzed ciąży, jako, że w spodniach się nie zapinam. :D Myślę właśnie, żeby może sobie kupić jakieś ogrodniczki - super sprawa! Nigdy nie miałam, bo jakoś mi do mojej figury nie pasowały, ale teraz wygoda przede wszystkim. Brałam pod uwagę spodnie z panelem (bo tak 2/10 lubię chodzić w legginsach), ale ostatecznie stwierdziłam, że szkoda mi kasy.

@Aniaanka Nie martw się, ja też na początku ciąży strasznie histeryzowałam i bałam się cokolwiek zrobić. ;) To chyba dość normalne, zwłaszcza, że początek to zawsze taki niepewny czas. Teraz się oczywiście nie forsuję, ale nie przesadzam też w drugą stronę. :)

U mnie juz 21 tydzien a mimo to jest mi ciezko i licze dni do porodu :) Przede mne drugie usg,tym razem polowkowe i nie mam ochoty na nie isc, mam stresa. Pomimo ze to pierwsze bylo chyba najgorsze ale na szczescie wykazalo ze wszystko jest ok, ze prawdopodobnie jest chlopczyk i ze ciaza jest o tydzien starsza niz z obliczen.
Dzis znalazlam w szafie spodnie ktore mozna nosic pod brzuchem i praktycznie nie maja gumki, do tego sa przewiewne na upaly.

Rozwiązanie
Do góry