reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie badania do genetyka?

Cześć dziewczyny!🌸 Przepraszam, że zakładam nowy temat ale ciężko mi się odnaleźć w założonych już wątkach..
2 tygodnie temu poroniłam w 11tyg, brak akcji serduszka.
Dzisiaj miałam wizytę kontrolna i Pani ginekolog zasugerowała żeby szukac przyczyny u genetyka i u hematologa, nie wiem jak ugryźć temat.
Wykonać wcześniej przed wizytą u genetyka jakieś badania? Jakie? Żeby nie iść z "pustymi rękami ". Pomocy.. 🥹

reklama
Hematolog - w pierwszej kolejności badania w kierunku trombofilii, genetyk - kariotyp Twój i partnera. Z tymi badaniami będziesz wiedzieć czy jest potrzeba tych konsultacji :) wiele dziewczyn zamawiało pakiety bodajże z testdna i wszystko było sprawnie

Hematolog - w pierwszej kolejności badania w kierunku trombofilii, genetyk - kariotyp Twój i partnera. Z tymi badaniami będziesz wiedzieć czy jest potrzeba tych konsultacji :) wiele dziewczyn zamawiało pakiety bodajże z testdna i wszystko było sprawnie
Oo dziękuję bardzo za odpowiedź. Właśnie się zastanawiałam nad kariotypami tylko nie byłam pewna. 🫣

Ja bym poszła do genetyka najpierw . Może zleci w ramach NFZ. Te badania są drogie.
Chyba że finanse to nie problem.
To warto to zrobić, i sprawdzić tarczycę.
Wejdź na wątek poronienia tam ktoś nawet zdjęcia wrzucał jakie badania warto wykonać.
I bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.
Trzymaj się cieplutko.

Ja bym poszła do genetyka najpierw . Może zleci w ramach NFZ. Te badania są drogie.
Chyba że finanse to nie problem.
To warto to zrobić, i sprawdzić tarczycę.
Wejdź na wątek poronienia tam ktoś nawet zdjęcia wrzucał jakie badania warto wykonać.
I bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.
Trzymaj się cieplutko.
Dziękuję za odpowiedź. 💜 Na początku kwietnia mam umówioną wizytę u endokrynologa bo to pierwsze przyszło mi do głowy. Jestem typem niecierpliwym także szukam szukam jak nadgonić czas 🙈 Orientujesz się może czy idąc na wizytę prywatna do genetyka ma możliwość wystawić badania na nfz? 🤔

reklama
Do góry