reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek z fotelikiem "klik-klik" - wasze praktyczne opinie

Nikt mi nic nie wmawaiał, nie pytam sprzedawców w sklepie bo oni tu guzik wiedzą, chcę tyclko towar wypchnąć, im droższy tym lepiej. Decyzja była przemyślana i okupiona sporą lekturą na ten teamat w necie i nie tylko. Świetnie spisał się podzas podrózy do Chorwacji w zeszłym roku. To dla mnie wystarczające upewnienie, że podjęłam dobrą decyzję.

no ale chicco też ma 4 gwiazdki i to nie jest shitt :-) oczywiście mówimy o synthesis x-plus :-) nieważne :-) ale swoją drogą czasem chce mi się śmiać z ludzi , którzy kupują najlepszy fotelik 0-13 kg i albo wiozą dziecko przodem do kierunku jazdy albo na przednim siedzeniu masakra :szok:

wiekszej bzdury nie slyszalam zeby oceniac fotelik i bezpieczenstwo wlasnego dziecka na podstawie aspektow wygody.....

baza do fotelika emmaljunga jest już niedostępna od jakiegoś roku bądź dłużej, a sam fotelik oczywiście poprawnie zapiety pasami ma bardzo dobre oceny :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Tutaj się nie zgodzę. Fotelik emmaljunga BEZ BAZY ma ocenę 4/5, z bazą 1/5, jednak baza zupełnie nie jest potrzebna gdyż fotelik szybko zapina się i bez niej :)

Ja ten fotelik, a raczej to co z niego zostaje, widziałam w crash testach i wystarcza mi by go nie kupić. Na swoim dziecku tym bardziej nie zamierzam testować.

Ja ten fotelik, a raczej to co z niego zostaje, widziałam w crash testach i wystarcza mi by go nie kupić. Na swoim dziecku tym bardziej nie zamierzam testować.
ja tez ;-) widzialam filmik ktory pokazuje jak fotelik zachowuje sie w trakcie kolizji i co pozniej z niego pozostaje.
Jesli chodzi i uzywanie fotelika bez bazy to...hmmm, u nas (tu gdzie mieszkam) od wielu lat jest to niedozwolone, dlatego dla mnie nawat taka opcja nie wchodzila w rachube. Ostatni raz wiozlam dziecko w foteliku bez bazy hmm, dokladnie daty nie pamietam.....niech pomysle ale to dziecko skonczy za niecaly miesiac 18 lat :-D

Hej, my od 3 miesięcy śmigamy magnum z Bebbetto (polska firma). Duża gondola, pompowane kola, duży koszyk na zakupy, gondola i spacerówka montowana przodem i tyłem, adaptery do fotelików maxi-cosi. No i mój hit: jak przychodzę do domq to w przedpokoju zdejmuje koła (ok 30 sekund), stelaż chowam pod łóżeczko. W samochodzie też się to bardzo przydaje - mamy plastikowy pojemnik jak np. kola są mokre. No i wózek jest lekki i zwrotny - robi 360 stopni w miejscu.
Cena też jak dla mnie ok. bo na allegro ok 1100zl

reklama
Mamy, u mnie to bardzo istotny watek z tym fotelikiem do ramy przypinanym, bo jak się w kólko siedzi w aucie, to dobrze by bylo to zapiąć ciach, ciach. Czy któraś może korzystala z fotelika x-car na którejs z ram navingtona? Co prawda już jestem zdecydowana że to bedzie ten wózek, ale chciałam dopytać czy tam jakieś adaptery trzeba, czy po prostu się fotelik wrzuca?

Do góry