reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki Wózek Polecacie :) ????

reklama
U mnie w Stg pojechaliśmy zobaczyć Tako, patrzymy a to podobny jak dwie krople - Bebetto Holland.. Co mi się w nim najbardziej nie spodobało, to taka kratka pod nogi w spacerówce jak 10 lat temu :p I pasy zabezpieczające mają osłonki tylko na ramionkach, a reszta to plątanina pasków i goły nie osłonięty zapinacz:/ Czytałam, że kiepski fotelik ze złą pozycją dla niemowlaka, że trzeba pod pupę coś podkładać :/ Ale jest nowszy model Bebetto Solaris i można do niego wpiąć fotelik Maxi Cosi albo Roemer.. Z tym, że nawet na stronie Bebetto jeszcze opis techniczny i kolorystyka w budowie dla tego modelu, spytałam kiedy to uzupełnią i czekam na odp ;)

A mnie się tak ten Tako Jumper X Pik podoba, no ale fotelik badziew i w spacerówce już do kosza na dole nie ma dojścia :/

Edit: Do Magnum też można wpinać foteliki MC :D

Acha oba mają dobrą amortyzację i można naciągać i regulować stopień linki :D

Ostatnia edycja:
No własnie widziałam ze magnum i solaris ma mozliwosc wpiecia mc fotelikow,tylko na alegro jest magnum a solarisa jeszcze nie ma,ciekawe czy u nas gdzies na zywo znajde.Ten co wkleiłas fotki to mi sie wydaje jakis taki ''plastikowy''

Ten ze zdjęć to Tako Jumper, nie widziałam go na żywo, ale spytałam gdzie w okolicy najbliżej i też czekam na odp;) On jest w ogóle strasznie podobny do Bebetto Holland :)
A Solaris to zobaczymy jakie kolory wymyślą....... Bo jak bez mazgajów coś będzie, to chyba się na niego zdecyduję..
Chociaż ciężkie te wózki jak cholera :p
A Magnum nie chcę, bo się uparłam na skórzaną RONCZKĘ :D

Na razie mam mętlik :p

My właśnie wróciliśmy ze Smyka Megastore - okazało się, że wczoraj otworzyli. Takiego wyboru wózków w jednym miejscu jeszcze nie widziałam!!! Na dodatek było sporo reprezentantów handlowych z poszczególnych firm, a oni byli najbardziej pomocni.
Mieli naszego ulubionego Easywalkera Qtro, ale obejrzeliśmy jeszcze kilkanaście innych modeli.

Model nr 1 nadal się nie zmienił - to nadal Easywalker Qtro.

Ale na wybór numer 2, prawie równolegle z numerem 1 wysunął się Britax B-SMART 4! Polecam również uwadze mam z UK!
britax-b-smart4-7.jpgbritax-b-smart4-aurora-green-2.jpg
NOWOŚĆ! Britax B-SMART + Gondola + Śpiworek (1314529038) - Aukcje internetowe Allegro

Generalnie wózek-marzenie w obsłudze! Jednym ruchem się składa, jednym rozkłada, jednym ruchem wpina się gondolę lub fotelik, jednym wypina. Bajka! Spacerówka nienajmniejsza, wspaniale się rozkłada do pozycji leżącej i składa z powrotem. Prowadzi się super!
Koła są co prawda nie pompowane, a piankowe, ale duże.
Kompatybilny z fotelikami Roamera, które w testach ADAC mają lepsze wyniki niż Maxi Cosi.

Minusy: za mały wybór kolorów, za płytki z jednej strony kosz.

Nadal podoba nam się X-lander XA!

Bosa, bardzo dobry wybor, bo wlasnie u nas juz tylko albo Britax, albo Sola :) Z reszta wiesz....
I wlasnie nie vigour (bo to stara wersja bsmarta), tylko ten...B smart 4...

No i tez mnie wkurza brak kolorow... Ten zielony ochydny, jeansowy taki nie ten ;)..Jak juz to czarny, bo czerwony wygladalby ladnie bez wstawek czarnych...

Harsharani, ja po Twoim poście właśnie zainteresowałam się Britaxami. I powiem Ci, że dla mnie teraz tylko Easywalker i Britax B-SMART 4 właśnie, a reszta wózków to daleeeeeeeeko za nimi. Przepaść jest ogromna.
Nawet te wózki z górnej półki, jak Mutsy czy Mura 4 nie wytrzymały porównania.

My prawdopodobnie zdecydujemy się na Easywalkera, bo jednak kolorystyka nas urzeka, poza tym M. jest zakochany. Ale na Britaxa będziemy namawiać siostrę M., bo on kolorystycznie bardzo w jej stylu. A że jej mąż ma często dzikie i nienajlepsze pomysły racjonalizatorskie (np. a po co w ogóle kupować fotelik samochodowy? na rękach się dziecko przewiezie. niepotrzebny wydatek!), a przy tym uparty jest jak muł, to M. czuje się w obowiązku pomocy siostrze i pacyfikacji szwagra. Dlatego jak się rozglądamy za wózkami, to i dla nas i dla niej od razu - żeby ją potem zabrać na rajd po sklepach i pokazać najlepsze modele.

Ja chce Britaxa, a Ken Mamas & Papas Sola...
Jetesmy podobnego wzrostu, uzytkowac bedziemy podobnie... Czyli nie ma argumentu, ze 'ja bede jezdzic czesciej niz ty' :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry