reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jaki test ciążowy jest najlepszy?

bejbi002

Fanka BB :)
Hej ☺️ podzielcie się doświadczeniami. Jaki test ciążowy wykrył u Was wczesna ciążę? A może, któryś Was kiedyś oszukał? Może macie sprawdzone kilka testów na jednej próbce moczu i macie porównanie, który wykrywa najwcześniej i daje najmocniejszą kreskę.

reklama
Hej ☺️ podzielcie się doświadczeniami. Jaki test ciążowy wykrył u Was wczesna ciążę? A może, któryś Was kiedyś oszukał? Może macie sprawdzone kilka testów na jednej próbce moczu i macie porównanie, który wykrywa najwcześniej i daje najmocniejszą kreskę.
Taki, który pokazuje dwie kreski😉 a serio to wg moich obserwacji najbardziej czułe są Facelle słupkowe, te niebieskie plastikowe. Trzeba zanurzyć na 10 s w moczu i daje zdecydowanie najmocniejszą kreskę (a testowałam naprawdę mnóstwo, nieraz po kilka z jednego moczu). Powodzenia!

Taki, który pokazuje dwie kreski😉 a serio to wg moich obserwacji najbardziej czułe są Facelle słupkowe, te niebieskie plastikowe. Trzeba zanurzyć na 10 s w moczu i daje zdecydowanie najmocniejszą kreskę (a testowałam naprawdę mnóstwo, nieraz po kilka z jednego moczu). Powodzenia!
Super, dziękuję 😊 kupię w takim razie ten i spróbuję

Mnie z kolei ten test oszukał. Pokazał cień, a ciąży nie było.

Szczerze to zrobilam w życiu masę testów podczas starań o drugą ciążę. Nigdy żaden nie pokazal mi fałszywie dodatniej drugiej kreski, a byłam z tych bardzo "szukających" i rozbierałam kilka razy te testy, patrzyłam pod światło, po czasie napisanym na ulotce i na siłę próbowałam doszukać się cienia cienia cienia.. nigdy go jeszcze nie znalazłam jak nie byłam w ciąży. Teraz jestem w drugiej ciąży i zrobiłam w sumie w celu wykluczenia ciąży dwa testy, które miałam w domu i to dwa dni przed okresem i dla mnie wyszły ładnie i szybko (dodaje zdjęcie kresek). To był test facelle i Pink. W pierwszej ten drugi facelle paskowy? Wyłapał mi dość szybko ciążę.

Załączniki

• Screenshot_20220111-105734_Gallery.jpg
    Screenshot_20220111-105734_Gallery.jpg
    105,7 KB · Wyświetleń: 856
Kiedyś robiłam taki research. Sporo różnych wątków przejrzałam na różnych forach. I tak, znalazłam gdzieś informację, że nieoficjalnie testy marki clearblue (zwykłe) pokazują już kreskę przy 6 mlU/ml choć oficjalnie powinny dopiero od 25 mlU/ml. Ale w PL są dość drogie więc nie bawiłam się w nie. Bardzo często dziewczynom właśnie szybko wychodzą te z Rossmann - ale jednocześnie mam wrażenie, że najczęściej też pokazują fałszywą kreskę. Dlatego ja ostatecznie postawiłam na pinki strumieniowe 10 mlU/ml - co prawda, ja miałam na nich ledwo widoczną kreskę przy becie 25 mlU/ml, ale przynajmniej dla mnie ważniejsze jest żeby kreska była pewna. A nie zawiodły mnie, jak była biel to była. Jak miała być kreska to przebijała ;)

I wiadomo, najlepsza beta - ale jak ja np. mam mega nieregularne cykle, to bym z torbami poszła jakbym miała za każdym razem robić betę bo u siebie jestem lżejsza o prawie 60zł ;)

Mnie z kolei ten test oszukał. Pokazał cień, a ciąży nie było.
A badałas betę i wiesz że na 100% nie było jej we krwi? Ja przy jednym biochemie rano miałam kreskę (leeeedwo widoczną) a następnego dnia już nie. I też gdybym nie zrobiła bety to pomyślałabym, że mnie test oszukał...

reklama
A badałas betę i wiesz że na 100% nie było jej we krwi? Ja przy jednym biochemie rano miałam kreskę (leeeedwo widoczną) a następnego dnia już nie. I też gdybym nie zrobiła bety to pomyślałabym, że mnie test oszukał...
Powiem Ci, ze niestety nie wiem, ale też widziałam nawet tu na forum u wielu dziewczyn kreskę taką jak miałam ja u miały betę ujemną. Więc tak uznałam :)

Do góry