reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki rozmiar dla synka HM

Mój syn 50 cm, 3160g – nosił 50 z HM przez pierwsze 4 tygodnie, teraz nosi 56. Ma 7 tygodni i myślę, że spokojnie jeszcze z 2 tygodnie ponosi. Ja patrzę na rozmiarówkę wiekową, tam jest 56 na 1-2 miesiące, 62 2-4 miesiące. U nas się to sprawdziło przy pierwszym synu (55cm, 3880g) i teraz przy drugim także.

W hm legginsy wypadają rozmiarowo tak, jak są opisane, a np. joggersy wypadają większe. Bluzki/bluzy to samo :)

reklama
Cześć dziewczyny, w lutym na świat przychodzi nasz synek. Na razie doktor
Mówił że zapowiada się przeciętnej wielkości. Jak myślicie do kiedy posłużą ubranka 62 z HM?
Ponoć hm ma trochę zawyżoną rozmiarówkę.
Czytam tę dyskusję i powiem tyle, że to ciężko przewidzieć. Moje dziecko 3900, 55 cm, 62 z hm miało po miesiącu. Córka szybko przybierała i wyrastała, przystopowała ok 9 mies. I była pulpetem.
Ani hm ani kappahl, które uchodzą za zawyżone nigdy nie były zawyżone, a właśnie w sam raz pasujące. To inne firmy robią zaniżane 🤭wg mnie. Czasami dużo zależy od fasonu jakiegoś ubranka.

Jeśli chodzi o jakość to wszystko zależy... niektóre ubrania z hm są ok, ale są nieco droższe. Bodziaki np za 14,99 są kiepskie. Często też to, co jest przeceniane albo ma specjalna obniżkę dla klubowicza jest kiepskiej jakości.

Nie kupuj za dużo, bo możesz kupować na bieżąco. A do porodu masz jeszcze trochę czasu.

Mój rozmiar 56 nosił 2 tygodnie, 62 nosił też 2 tygodnie ;) 68 nosił już miesiąc, więc w 2 miesiące przeszedł 3 rozmiary. Nie przewidzisz ;)

Ja nie wiem jak to jest z tymi rozmiarami, bo u nas w 56 i 62 z H&M wchodził zgodnie z rozmiarówkami innych firm. Dopiero na etapie 74 się rozjechało, 80 tez byly ogromne, aaaaale tera, mamy 86 i one są znowu zgodne z rozmiarówką innych firm. Żeby bylo ciekawiej te 80tki są tej samej długości co 86 🙈 więc chodzi w tym i w tym.

Ja nie wiem jak to jest z tymi rozmiarami, bo u nas w 56 i 62 z H&M wchodził zgodnie z rozmiarówkami innych firm. Dopiero na etapie 74 się rozjechało, 80 tez byly ogromne, aaaaale tera, mamy 86 i one są znowu zgodne z rozmiarówką innych firm. Żeby bylo ciekawiej te 80tki są tej samej długości co 86 🙈 więc chodzi w tym i w tym.

Zalezy tez moze od budowy ciala? Moja musiala miec wieksze, bo byla tluscioszkiem, ale spodnie byly przydlugie wtedy.

reklama
Do góry