reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki poród ??

reklama
Moja kolezanka rodzila rok temu za pomoca zz-u niej nic zlego sie nie dzialo,zadnych boli glowy albo plecow,zadnych zalecen o nieschylaniu sie.Pewnie zalezy od tego kto ci to zz bedzie robil - jak sie trafi na kogos kto sie na Tobie dopiero bedzie uczyl to..upss,nieprzyjemnie.Ja nie jestem zdecydowana na 100 procent ze bede korzystala z zz,ale mysl ze bedzie taka mozliowsc zlagodzenia bolu jezeli juz nie bede w stanie go zniesc mnie uspokaja.A to jest najwazniejsze- zebysmy sie jak najmniej bali tego co nas czeka,bo wtedy i bol bedzie mniejszy.A poza tym BEDZIE DOBRZE i wszystkie sobie damy rade!!!(terapia grupowa)

Ja tez nastawiam sie na zzo. Najszybciej jak tylko sie da poprosze op znieczulenie. Nie U mnie na szczscie jest za darmo a ansetezjolog jest dostepny na porodowce cala dobe. Cale szczscie. To chyba zalezy od kobiety bo mnie np przeraza porod w wodzie, mimo ze wiem ze wanny sa na pewno dobrze dezynfekowane ale dla mnie to fuj. Wczesniej balam sie cesarki, teraz mi przeszlo. Co ma byc to bedzie.

A ja chce rodzić siłami natury. Oczywiście to zależy od tego czy będę mogła ale mam taką nadzieje. Chce usłyszeć płacz dziecka po porodzie a znieczulenie zewnątrz oponowe nie zawsze działa. I chce dzidzi widzieć od razu No chyba że będą komplikacje wtedy to sie już nie wybiera

agawa zadnych komplikacji nie bedzie!! nawet nie zastanawiaj sie nad tym!! :) wszystko bedzie dobrze.
a co do bolu czy metody porodu- bedzie co ma byc i juz! a opinii jest tyle ile nas na tym forum i jeszcze wiecej wiec mozemy sie tak sprzeczac w nieskonczonosc ;)

Nie miałamtakiego zamiaru tzn sprzeczać sie. Uważam że jest to indywidualna sprawa mamy.

Chyba juz zaczynamy sie denerwowac,dziewczyny.Jeszcze troche zostalo i kazda z nas probuje sie w jakis sposob przekonac ze bedzie dobrze i zdecydowac sie na to,co jej da uczucie pewnosci pod czas porodu.Obojetnie w jaki sposob sie rodzi,zawsze moga byc komplikacje,albo zawsze moze byc dobrze i bez zadnych problemow.Musimy tylko uwierzyc ze w naszych przypadkach akurat wszystko bedzie o.k.No i przestac narescie czytac w innych watkach jak rodzily inne kobiety bo to przeraza...chociaz mnie!

moja sasiadka urodzila wczoraj synka 4400 i 60 dlugi,ale kazala mi przekazac ze porodu nie ma sie co bac to nic strasznego,ja na razie wyluzowalam i o dziwo sie nie boje

reklama
Do góry