reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki poród ??

reklama
Osinko, jak na razie, to mam problemy ze swoja histerią, do tego dochodzi fakt, że mam tachykardei, czyi bardzo wysoki puls (145) przy skrajnie niskim ciśnieniu, taki stan rzeczy może spowodowac, ze będa problemy przy porodzie, jakieś cewnikowanie serca itd. Muszę jeszcze wykonąć różne badania, będę miała znowu zakładany holter. Wszystko wskazuje na to, że na razie wizja cesarki jest mi bliska.

agao pisze:
ivka76 pisze:
agao pisze:
a ja chyba chccę z cc
ivka ile płacisz za cc?

Nic nie płacę. Moja ginka nie uznaje łapówek!

to masz jakieś zalecenia??? bo w Wawie cesarka na życzenie kosztuje

Nie mam żadnych zaleceń i mimo to nie płacę. Podjęłam taką decyzję, ginka mi wytłumaczyła co i jak, ale nie naciskała na naturalny.

Ivka76, a powiedz, jak sobie radzisz psychicznie z faktem, ze:
to operacja? że moga być powikłania?, ze ponoć boli jak schodzi znieczulenie? że ponoć gorzej z karmieniem i inne takie. Czy to kwestia nastawienia psychicznego??

A po porodzie naturalnym nie może być powikłań ? Nie boli jak rodzisz ? Ja tam nie wiem, ale większość mam, ktore znam przy drugim porodzie zdecydowałoby się na cc. Moja bratowa miała 13 szwów (nie licząc tych wewnętrznych) i nie umiała nawet siadać samodzielnie. Niemożna oceniać co jest lepsze a co gorsze, bo zarówno poród naturalny jak i cesarskie cięcie ma swoje wady i zalety.

to chyba zalęży jak kto i co przeżył zdania są podzielone są łatwe i trudne porody naturalne są przy nich komplikacje lub nie tak samo z cesarką

JA to z jedej strony chciałabym usnąć i się obudzić jak będzie po wszystkim :) z drugiej strony może mi później będzie szkoda?? wolałabym wiedzieć co się dzieje z dzidzią..choć zdaję sobie sprawę, że pewnie w chwilach okropnego bólu ciężko będzie kontrolowac sytuację ;D mam tylko nadzieję, że wszytko będzie w porządku..
poza tym koszmarnie znoszę narkozę..ale nie wiem jak zniosę poród naturalny 8)

A będziesz w zupełnej narkozie ? Bo słyszałam, że teraz w większości szpitali znieczulają do cc od piersi w dół, głowqę masz zasłoniętą płachtą, ale wiesz co jest grane i widzisz Maluszka zaraz po narodzinach.

reklama
u nas w szpitalu tez tak robia, nie podaja narkozy tylko znieczulaja tak ze jest swiadomosc tego co sie dzieje (bo po narkozie nie wolno karmic piersia dopoki nie wyplucze sie ona z organiamu)

Do góry