reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaka chusta na początek?

ja na początek kupiłam chustę tkana -używana/złamaną i motałam w nią od czasu do czasu, pewnego dnia poszłam na warsztaty chrustowe i tam poznałam chuste elastyczną i zakochałam się odrazu- wiąże sie dużo łatwiej i przyjemniej, nie trzeba jej wiązać za każdym razem jak się wyciągnie z niej malucha - może pozostać zawiązana na nas , a potem znów maluch szybciutko wraca do chusty; a najważniejsze jest to, ze ze czuje się o wiele pewniej gdy mam malucha (6,5kg) w elastycznej, wiem, że jest bezpieczny; jedyny minus to chyba fakt, że jest cieplejsza i bejbuś poci sie duzo bardziej- ale nie zamieniłabym jej na żadną inna !

reklama
łasiczka ja też nie mam elastycznej, ale mojej tkanej za nic bym nie zamieniła:)
chociaz niebywalym plusem elastycznej jest to ze nie trzeba sie motac za kazdym razem...moze kupię jeszcze jedna?

babeczki, kieruje pytanie do ekspertek. zakochalam sie w chustach Hoppediz Goa / Katmandu, a uzywalam dotad tylko jednej chusty - Storchenwiege Anna. jak te hopki wygladaja przy storchu? wiem, ze sa jednostronne - dobrze toto wyglada, jak sie te konce odwina np.? ktoras miala, dotykala, widziala na zywo chociaz?..

i jeszcze jedno. lepiej wziac ultracienkiego (Goa) czy grubszego (o ile grubszy???) Katmandu? do ciuchow pasuje mi bardziej ten drugi, ale oba sa cudne ;-)

i jak jest z tym 'odejmowaniem lkilogramow'? w storchu mam wrazenie, ze nic nie niose (5,500 dzidzia), a jak jest z hoppem?

morgaine
, kisses :-D

ja jako ekspert;-):-D Ci odpowiem że każda chusta odejmuje kilogramów dziecięciu;-) a jeśli nie, bo ja jestem ekspert od hoppediz tkana tylko hahahah, to hoppediz jest w deche.
ale wazne, baaardzo wazne aenye dla mnie i dla /ciebie tez, uweirz mi;-), sa kolorki. chuste trzeba kochac, musi wiec byc sliczna, taka zebys sie zakochala:) bierz piękną...

oszalalam i kupilam najpiekniejsza na swiecie Katmandu :-) jeszcze rabacik i przesylka gratis, no i mam ostatnia sztuke z limitowanej edycji haha :-D kocham te chuste!!!!!!!!!! i dostane ja w piatek :-D nie moge sie doczekac!!!

witajcie przejrzałam już dziesiątki stron, porad, forów itp. i się już PRAWIE zdecydowałam - chcę kupić elastyczną chustę, tylko utknęłam na ostatnim wyborze frmy - Nati czy Gabi (drogą elimacji już tylko te dwie biorę pod uwagę)? wszędzie są opinie że są porównywalne, no ale czymś się chyba różnią... chodzi mi o coś wygodniejszego na lato
może macie doświadczenie z tymi chustami? będę wdzięczna za pomoc :-)

Pippi nie używałam chust elastycznych, ale pracuję z Nati tkanymi. Są cieniutkie, moim zdaniem firma ma szeroki wybór wzorów i kolorów. Wiem, że niewiele Ci pomogłam, ale zawsze to coś :)
Z ciekawości zapytam dlaczego zdecydowałaś się na chustę elastyczną, a nie tkaną?

Chciałam się przywitać i dołączyć do grona mam chustowych :)

Jestem na etapie zakupu chusty, synuś ma już 5mcy, bardzo mi się podobają chusty Girasol, już coś niecoś upatrzyłam, ale mam pytanko - czy wystarczy mi chusta 4,2m? Bo te długości mnie przerażają, a ja mam 158cm i rozm. 34/36 i gdzieś dopatrzyłam się, że taka chusta będzie dla moich wymiarów ok na wszystkie wiązania :-)

reklama
Benfica moim zdaniem 4,2m będzie w sam raz. Mogłabyś używać nawet krótszej (ja sobie szyłam 3,9m) ale tylko na specjalne okazje :)
4.2m przy tym wzroście i wieku dziecka jest optymalne. Girasolki piękne są :)

Do góry