reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak zajść w ciążę i nie zwariować ? Co wam pomogło ?

Waniliowakawa

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny, staramy się od 7 cykli, na początku były to raczej normalne starania bez żadnych wspomagaczy. Od 2 msc pijemy z narzeczonym zioła ojca Sroki, biorę też kwas foliowy. Cykle mam co 26-28 dni, owulacje sprawdzam paskami owulacyjnymi i rzeczywiście według nich za każdym razem jest wg kalendarzyka.

Przed staraniem na początku stycznia byłam u ginekologa która komentując że mam piękne jajniki macice i aż 2 pęcherzyki ( akurat wtedy ) daje zielone światło i że wszystko wygląda naprawdę bardzo dobrze.

W zeszłym miesiącu narzeczony robił badania krwi , wszystko bardzo dobre

Moje badania również bardzo dobre , tsh podobno książkowe do zajścia bo poniżej 1.

Jak sobie to ułatwić skoro wszystko jest w porządku? Wiem że przeciętne starania trwają około roku … ale może macie sposoby żeby bardziej się „ postarać” coś jeszcze może mogę zrobić , słyszałam o olejku z wiesiołka ..

dodam, że jestem po gorszym okresie psychicznym przez pracę itd. styczeń luty był ciężki, teraz z pomocą terapii i asertinu (najniższej dawki) udało mi sie odzyskać spokój. Nie choruje na żadną depresje, były to poprostu jak lekarz stwierdził stany lękowe, które obecne są ze mną od dziecka, poprostu w cięższych momentach życia się nasilają itd.
Więc zdaje sobie sprawę, że pewnie to jest główny powód dotychczasowych niepowodzeń..

Przez 5 lat brałam tabletki antykoncepcyjne tj, Sindretella. Odstawiłam rok temu-cykl bardzo szybko został regularny na nowo przez chwilę po odstawieniu brałam luteinę więc pewnie dlatego.

Jak sobie to ułatwić skoro wszystko jest w porządku? Wiem że przeciętne starania trwają około roku … ale może macie sposoby żeby bardziej się „ postarać” coś jeszcze może mogę zrobić , słyszałam o olejku z wiesiołka ..

całuję :)

Ostatnia edycja:
reklama
Namów męża przede wszystkim na badania nasienia, bo morfologia krwi to taka podstawa z podstaw. Sama możesz u ginekologa zrobić monitoring cyklu, żeby mieć pewność, że pęcherzyki rosną, dojrzewają odpowiednio i pękają, bo to że gin widział pęcherzyki to jeszcze nie znaczy, że do owulacji na pewno dochodzi. Jak zrobiłaś morfologię z biochemią to możesz też sobie sprawdzić poziomy hormonów w cyklu. Na forum krąży taka lista jakie badania na kolejnych etapach starań warto zrobić. 7 miesięcy to z jednej strony dość, a z drugiej jeszcze nie ma co panikować. Kwestia też ile macie lat.
Olej z wiesiołka poprawia śluz z dni płodne, jeśli nie masz z nim problemu to dużo olejem nie poprawisz, ale na pewno nie zaszkodzi (tylko pamiętaj, że bierze się go tylko w pierwszej połowie cyklu).
Co miesiąc na forum powstaje nowy wątek staraczkowy, gdzie dziewczyny dzielą się niesamowitą wiedzą w temacie starań i wspierają w tym trudnym czasie. Przeczytaj zasady grupy na pierwszej stronie lipcowych kresek i możesz tam napisać. Dziewczyny na pewno pomogą

Załączniki

• 341d18c3-4d6c-4769-8f1c-b2b471477279.jpeg
    341d18c3-4d6c-4769-8f1c-b2b471477279.jpeg
    64,2 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Do góry