reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak wasze dzieci przyjely roszerzanie diety ? :)

Natqaa

Fanka BB :)
Jak w temacie.
Kiedy zaczęłyście przygodę i od czego?
Jakbyście mogly cofnąć czas, co byscie zmieniły?
Wasze dzieci miały jakies alergie czy problemy brzuszkowe ? Jesli tak to po czym?
Możecie polecić jakieś produkty ktore wyjątkowo smakują waszym dziecia ?
A może subskrybujecie kogoś na YouTubie kto robi jakies fajne papki dla maluchów i jak to należy robić itd ?
Pozdrawiam

reklama
Rozwiązanie
Moja córka ważyła na rok 8kg. Jacy wy z mężem jesteście ? Szczupli, wysocy ? Gorzej jest jeśli je, a nie przybiera.
Zaraz zaczniesz rozszerzać dietę, więc zobaczysz jaki to dopiero cyrk
Jesteśmy raczej sredni ale drobizna to raczej nie :) . Ani grubi ani chudzi :) ja na rok ważyłam 10 kg i mój mąż podobnie. A rozszerzać dietę zaczęłam jakieś 3 tygodnie temu ale porazka bo nic nie chce z tego jeść. Zamknie buzie i koniec :(
Wiem, że macie rację, ale ja się boję jeśli pozwolę mu jeść tyle ile on cgce czyli niewiele to zamiast przybierać zacznie mi chudnąć ! Teraz przybiera minimum tygodniowo albo czasami waga stoi w miejscu. Nie chce aby trafił do szpitala teraz w dobie tego wirusa bo nawet nie będę z nim mogła być więc dwoje się i troje aby zjadł te minimum 100 ml na kg masy ciała.

reklama
Ale pomyśl racjonalnie. Takie maluszki wiedzą, kiedy są głodne. Jak ci będzie leciał z wagi, to wtedy będziesz się martwić, ale póki przybiera nawet minimum, czy mniej ale przybiera, to nie ma co mu wciskać.
Bo teraz może i nie trafi do szpitala w dobie Covidu, ale potem będziesz musiała z nim chodzić do psychologa i neurologopedy, bo nabawi się poważnych problemów.

Zrob dziecku morfologię żelazo i ferratyne. Z anemia też nie chcą jeść.. jeśli wyjdzie ok wszystko to pewnie taki urok dziecka.
Morfologie i żelazo robiłam 2 mce temu. Nie robiłam ferrytyna bo nie wiedziałam. Hemoglobina wyszła ok tylko żelazo w dolnej granicy normy. Od ok miesiąca bierze pofilakťczna dawkę żelaza sideral gocce.

Morfologie i żelazo robiłam 2 mce temu. Nie robiłam ferrytyna bo nie wiedziałam. Hemoglobina wyszła ok tylko żelazo w dolnej granicy normy. Od ok miesiąca bierze pofilakťczna dawkę żelaza sideral gocce.
Moja brała actiferol w kroplach, mieliśmy sprawdzać co jakiś czas krew. Wiele preparatów bez recepty nie daje rezultatów. Więc jeśli wtedy była dolna granica to jak najbardziej można powtórzyć badanie.

W mm też jest żelazo.

Może spróbuj karmic na zadanie.
Moze być tak, ze co trzy godziny to mu za często i po prostu nie jest głodny.
Z tego co pamietam, żadne z moich dzieci nie jadło co trzy godziny. Co cztery jeśli już a czasami nawet i rzadziej. Ale wtedy jadły tyle, ile chciały.
Corka tez miała ze dwa tygodnie takie, ze przybrała na wadze po 20g. Położna kazała wybudzać na jedzenie. Nie zrobiłam tego i jakos to samo przeszło.
Niektore maluszki po prostu jedzą mniej i przybierają mniej. Taka natura, każde jest inne.

Może spróbuj karmic na zadanie.
Moze być tak, ze co trzy godziny to mu za często i po prostu nie jest głodny.
Z tego co pamietam, żadne z moich dzieci nie jadło co trzy godziny. Co cztery jeśli już a czasami nawet i rzadziej. Ale wtedy jadły tyle, ile chciały.
Corka tez miała ze dwa tygodnie takie, ze przybrała na wadze po 20g. Położna kazała wybudzać na jedzenie. Nie zrobiłam tego i jakos to samo przeszło.
Niektore maluszki po prostu jedzą mniej i przybierają mniej. Taka natura, każde jest inne.
TylkO jest tak,ze on czasami jest głodny bo płacze ale jak weźmie parę łykow to wtedy wypluwa smoka i płaczę i juz więcej nie chce. Czasami jest głodny i jakoś zje bez wypluwa nią smoka . To wygląda tak jakby coś mu przeszkadzało czy coś . Nie wiem sama już .

Patrzyłaś do buzi, może pleśniawki? Moja nie chciała ani mleka ani żadnego jedzenia jak właśnie miała pleśniawki plus idące zęby.
TylkO jest tak,ze on czasami jest głodny bo płacze ale jak weźmie parę łykow to wtedy wypluwa smoka i płaczę i juz więcej nie chce. Czasami jest głodny i jakoś zje bez wypluwa nią smoka . To wygląda tak jakby coś mu przeszkadzało czy coś . Nie wiem sama już .

reklama
Patrzyłaś do buzi, może pleśniawki? Moja nie chciała ani mleka ani żadnego jedzenia jak właśnie miała pleśniawki plus idące zęby.
Pleśniawki i aft nie widze. Może to na zęby, ale ich też nie widzę. .. Wszystko wkłada do buzi i się bardzo slini . Od tej sliny (chyba) dostał podrażnień na policzkach i brodzie. Może to faktycznie ząbki idą ale żeby aż tak bolało przy ssaniu a czasami jest ok?..

Do góry