A ile ma mcy i jak z przybieraniem na wadze ?
Ma 16tyg. Jakos od 13tyg straciła apetyt karmiłam wówczas piersia. Jak nie vhciala ssac piersi to jej nie wmuszalam, ale też nie odciagalam tego mleka, przez co zaczęło mi brakować pokarmu. W tym okresie tez nie przybyrala nic na wadze (waze ja sobie co 2tyg). Zaczelam dawac bebilon profutura na przemian z kpi. Kupilam.pare butelek odpowiednich do wieku itd.. smoczka ma z lovi i butelka tez jej przypasowała z lovi. Wcześniej próbowałam avent, chicco , Tommy itd.. znaczenie w przypadku mojej malej ma praktycznie wszystki:
- odpowiednia temp - moja lubi mocno ciepłe/prawie gorące
- odpowiednie miejsce- lozeczko z klinem
- butelka lovi- ja mam smoczek 0+ i 3m+, jak widzę, że za szybko je i sie dławi, to zmieniam szybko tylko smoczek na ten wolniejszy, i na odwrot- aczkolwiek teraz za dnia woli ten 3m+, a w nocy 0+.
- odpowiednia przerwa miedzy karmieniami, lub jak placze i marudzi, ssie mi palca
- oprócz tych wypitych ilosci, przed albo po daje jej jeszvze teraz wode- i wypija z 15-25ml, chodz nie zawsze- nie wiem? Moze to wplyw wody ze tak dużo zaczela jesc, aczkolwiek zdarza się ze zrobię butle 150, a zje 90.
- nie wiem xzy ma to jakieś znaczenie, ale daje od paru dni znowu delicol co karmienie okolo 10kropli- moze byla zagazowa i nie mogla zmieścić?
Nie wiem co z tych powyższych zadziałało, ale coś zadziałało. Ale wiem z czym się borykasz.. codziennie probuj czegoś nowego, ja dzieki tym kombinacjom odziwo szybko pozbyłam się problemu, chodz zdarza się ze mi się wydaje że placze z glodu, a placze po prostu bo jest zmęczona, o wlasnie - moze tez chodzi o to, ze dajesz jej jesc jak chce iść na drzemke ? Probuj, bo o cos Twojemu dziecko napewno chodzi. Przynajmniej tak mysle - alfa i Omega nje jestem jak niektóre tutaj na forum