reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

U nas tez sie cos poprzestawialo. Zasypia o 20 i spi do 8 z jedna-dwiema pobudkami na cycusia. Potem przewijamy, karmimy i spimy do 10. I o 12 dalej w kimono ale ten sen to juz standart. Nawet nie wiem o ktorej godzinie sie w nocy budzi, bo ja sama ledwo co jarze:sorry: A wczesniej juz pobudek w nocy nie bylo :-( a teraz na nowo ech... W dzien spi wlasnie o 12, 15-16 i 18.
u mnie tak samo spi w dzien ... a jak jestesmy gdzies u znajomych i pominie jakas drzemke to masakra !! jest placzliwy ... i choc chce spac nie daje rady hehe a w nocy dzis jak zasnal 21.30 to 3.30 a pozniej 6 i 7 :laugh2:nakarmilam i udało mi sie wywaliczyc do 10 drzemke :laugh2:

reklama
a ja mam wrazenie ze jak klade sie z ignasiem spac w dzien (on w lozeczku ja w swoim) to on jak na zlosc spi tylko pol godziny:crazy: a jak cos robie w mieszkaniu spi 2 h:angry: pawo murphy'iego normalnie:angry:

kira świetnie cię rozumiem :tak: mój Kuba też jak tylko nie chce żeby usnął bo np za chwilę mamy go kąpać albo gdzieś wychodzimy to sam odpływa niezależnie od miejsca np ostatnio zasnął na macie :-)
poza tym już tak ładnie sypiał w nocy , budził się na karmienie ok północy a następne było ok 4 i dopiero rano a od kilku dni budzi się co 3h a najlepsze że zaczełam mu zagęszczać mleko bo jak pił to było słychać jak mu po jelitkach leci więc pije gęstsze a i tak sie budzi co 3h i bądz tu mądrym ;-)

Widzę, że nie tylko ja jestem osamotniona w pobudkach nocnych....Młodemu też się coś poprzestawiało i budzi mi się co2 lub 3 godziny:crazy:

oooo a wlasnie chcialam pytac czy u was tak samo.... mlody nie budzi sie wprawdzie co 3 godziny... ale jak nie raz pospal od 20:30 - 4:00 i pozniej 7/8 rano tak teraz o 22:00 odplywa i budzi sie przed 2.00 lub 3.00 i pozniej o 6.00 i koniec spania.... naszczescie czesto lezy u siebie w lozeczku i moge jeszcze godzinke podrzemac....:sorry:

Nasze osiagniecie w usypianiu:

Zobacz załącznik 206276

Zasnelysmy na brzuszku! Krecila mi sie na plecach, na boku jednym i drugim , no to ulozylam ja na brzuszku i momentalnie spala :-):-):-)

Problem w tym ze musze jej odwracac glowke na bok, bo kladzie ja nosem prosto do podloza :-( Niby oddycha, ale ja sie boje wiec poprawiam glowke na bok. I spi 15 min dopiero, a ja juz dwa razy to musialam zrobic :eek:

wlasnie w sprawie spania mialam do Was pisac... dobre czasy sie skonczyly. maly zasypia 0kolo 20.30 i potem co 3 godziny karmienie, a ostatnio byla max jedna pobudka w nocy. Teraz kongo...:sorry:czyzby......... skok rozwojowy ?:-D:-D;-)

Ja karmienie co 3 godziny bym jakoś zniosła, bo wtedy wiedziałabym, że faktycznie jest głodna.A teraz to jest często klasyczne wybudzanie się i marudzenie, no chyba że z moim pokarmem coś jest nie tak :/.

Ja po takiej nocy z ciągłym budzeniem, zakończonej spaniem z dzidzią jestem nieprzytomna a ona sobie miedzy 9 a 10 ucina 3-godzinną drzemkę, a potem kolejne dwie godziny na spacerze. I między 15 i 16 kłądę się z nią bo już ledwo stoję i drzemiemy z godzinę. A potem jeszcze usypia przy piersi jak ją karmię przed kąpielą.

Tym razem to chyba żaden skok tylko dzidzia zaczęła czaić, że mama przyleci i utuli a najlepiej da cyca do pociamkania :-), więc muszę walczyć ze sobą jak marudzi, że najpierw spróbować ją uspokoić bez noszenia, albo w ogóle zostawić samej sobie.

Dziunka ja nie próbowałam jeszcze kłaść małej na brzuszku do usypiania, ale biorąc pod uwagę to, że miałam przez pierwsze dni po porodzie obsesję, że dziecko mi się udusi i w ogóle nie spałam tylko się na nią patrzyłam :cool::-),to pewnie długo się jeszcze nie odważę.

Dziewczyny, jak u was wygląda czas po kąpieli ?

Od razu idziecie z dziećmi do pokoików w których śpią, czy jeszcze w jakiś bardziej "aktywne" miejsce domu ? Moja mała strasznie płacze przy ubieraniu, więc najpierw idę ją nakarmić do salonu, a dopiero jak się uspokoi to idę do sypialni.

A tak z innej beczki - trafiłam dziś na śmieszny filmik a propos usypiania :-) Problemy z usypianiem dziecka, Dobry humor > Problemy z usypianiem dziecka

reklama
Ja ide prosto z lazienki do pokoju, zdejmuje czapeczke, daje cyca na lezaco w lozku. Wtedy przekladam niunie do lozeczka lub wozka i mala sobie zasypia :tak: Przed spaniem najwazniejsze jest wyciszenie i spokoj - wtedy latwiej dziecku zasnac.

Do góry