reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak ubrać do śpiworka zimowego na spacer?

mollyyy

Fanka BB :)
Hej poradźcie proszę, jak ubieracie swoje maluchy na spacer zimą jeśli macie śpiworek zimowy? Kupilam śpiworek z cottonmoose i czytałam że nie trzeba już zakladac kurteczki, na zdjęciach dzieci opatulone nim po samą szyję ale jak włożyłam syna (5 miesiecy) to wszytko mu wystawało, schowałam rączki ale śpiworek odstawał i by mu było zimno w klatkę piersiową więc ubrałam kurteczkę. Jak wy ubieracie do śpiworek zimowych? Kurteczka, kombinezon polarowy czy tylko dodatkowa bluza?

reklama
Kombinezon polarowy. Mialam 3 w roznych grubościach i używalam w zależności od stopnia zimna.
Pod kombinezon body na długi rękaw, bluza, rajstopy, golfik i czapka.

Mojemu synowi w śpiworze nic nie wystawało. Zaraz poszukam Ci zdjęcie.

Ale pytanie brzmi też czy Ty masz dziecko w gondoli czy siedzące/wychodzące z wózka. Bo to roznica.

1000018451.jpg

Wiadomo, że czasem mu to zjeżdżało aż miał rączki na wjerzchu, ale generalnie wyglądalo to tak. I to też jest spiwor cottonmoose.

Kombinezon polarowy. Mialam 3 w roznych grubościach i używalam w zależności od stopnia zimna.
Pod kombinezon body na długi rękaw, bluza, rajstopy, golfik i czapka.

Mojemu synowi w śpiworze nic nie wystawało. Zaraz poszukam Ci zdjęcie.

Ale pytanie brzmi też czy Ty masz dziecko w gondoli czy siedzące/wychodzące z wózka. Bo to roznica.
W gondoli. A na teraz nie będzie mu gorąco w nóżki w spodenkach i kombinezonie plus śpiworek?

W gondoli. A na teraz nie będzie mu gorąco w nóżki w spodenkach i kombinezonie plus śpiworek?
Ale ja nie ubieralam spodenek i kombinezona. Ubierałam rajstopki i polarowe pajace, to jest ciensze niż kombinezon. Nie ubieralabym leżącemu dziecku kombinezonu pod śpiwor.

W sensie ja to nazwalam kombinezon polarowy, ale to byly takie grube pajace. Ten ze zdjecia jest z pepco 🤷‍♀️

Do góry