reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
reklama
brałam je bardzo dawno temu (6 lat temu) ale skutki uboczne jakie wystąpiły w trakcie stosowania jaki i po, będę pamiętac do końca życia tj. silne mdłości, zawroty głowy (szczególnie rano), przytyłam 10 kg i zachorowałam na tarczyce. Od lekarza który mnie prowadził przez tą chorobę usłyszałam najgorsze opinie o tych tabletkach, poza tym są one dla kobiet nieco starszych niż ja (dziś 29 lat) Ale miesiączkę miałam przy nich idealną i bezbolesną :) (jedyny plus)

Dziewczyny spokojnie - przez takie kłótnie na nieistotne tematy powstaje złe nastawienie do NPR-u ludzie mają nas za nawiedzone i kłótliwe wariatki - każdy sam wybiera metodę antykoncepcji - czy robi to stosując tabletki, czy naturalne metody, to jest sprawa osobista.

Maziajka - miałam na myśli reklamy w poczekalniach gabinetów ginekologicznych - nie widziałam tam nigdy nic na temat metod naturalnych, tylko same ulotki "antyków".
Martusia - ja korzystam z metody Kipplej'ów ale myślę o tym, żeby się nauczyć metody Rotzera.
Pozdrawiam dziewczyny i więcej spokoju :-).

Tutaj się zgadzam. Dużo osób myli kalendarzyk z prawdziwym npr, a to zupełnie co innego. Kiedy próbujesz im to przetłumaczyć...wychodzisz na sfiksowaną katolkę. Nie wiem czy nie zacząć już teraz sobie mierzyć temperatury, żeby nabrać wprawy, wiem że nie pokaże mi dni płodnych, ale zawsze jakieś przygotowanie...

Laura tylko nie mierz dopochwowo ,zeby w ciąży jakies bakterii,czy grzyba nie dorobić.Sensu mierzenia nie ma teraz ,ale jak chcesz.Zreszta ja bym w 1 dniach po porodzie tez nie mogla myslec o kalendarzyku itp,za duzo obowiazków,dziecko wiecznie placzace i domagajace sie cyca.Wolalbym z seksu zrezygniwac.

Nie wiem czy nie zacząć już teraz sobie mierzyć temperatury, żeby nabrać wprawy, wiem że nie pokaże mi dni płodnych, ale zawsze jakieś przygotowanie...
Teraz, kiedy jesteś w ciąży, mierzenie temperatury nie ma sensu. Bardziej przydatne jest obserwowanie szyjki macicy - w ciąży zazwyczaj jest nisko, blisko ujścia pochwy i łatwo ja "namierzyć". Będziesz mogła też obserwować zmiany przed porodem - przydatne jest to, żeby nie jechać do szpitala ze zbyt małym rozwarciem, bo wtedy trzeba się męczyć w szpitalu, zamiast siedzieć w domowym zaciszu i spokojnie czekać na większe rozwarcie.

trudne pytania zadajesz..

alez to wszystko zalezy od tego co obserwujesz, nie powiem ci na podstawie długosci cyku , ile mozna wspólzyc.. bo to by był kalendarzyk.. a to nie ma nic wspólnego z prawdziwym NPR

reklama
jak narazie jestem bardzo zadowolona.Plamienia czasem sie zdarzaja,ale to normalne i nie sa jakies masakrycznie dlugie,takze nie przeskadzaja,a sa bezbolesne:) czuje sie fantastycznie,nie jestem ospala jak bo tabletkach i najwazniejsze nie musze pamietac

Do góry