reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
ale skarbie u mni nie ma chlorowanej wody. Ja mieszkam na wsi i mam wodę w kranie czyściuteńką,źródlaną, prosto ze studni I co w takim wypadku? ::) ::) ::)

dobrze, ze na basen chociaż mogę spokojnie chodzić skoro tak mówisz :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
hmm mysle ze nic sie nie powinno stac

ale wiesz co najlepiej zrob sobie test

bo jescze zalezy jak goraca byla woda - bo jesli w temp. ok 37-38 stopni to plemniki przezyja a jesli cieplejsza to nie masz co sie martwic

jus20sto pisze:
tuśka21 pisze:
Anus nie znaczy ze jak siejest malzenstwem to mozna hulac - hulaszcze konsekwencje tez trzeba znosic - i uwierz mi jak sie jest  malzenstwem to mniej sie czlowiek pilnuje - czesciej go ponosi - bo niby a co tam ??? ale tak szczerze to naprawde jest zawczesnie na bobaska i musze troche miec zdrowego rozsadku - ja psychicznie nie jestem gotowa - nie dalabym rady - wiec nie wiem czy nie mialabym jakiegos dola - ale wiem ze i tak i tak bede kochac swoje dziecko .... ale wole miec wybor i dlatego musze troche zaczac o tym myslec - czego sie oczekuje i chce - a nie zeby chwila - jakies uniesienie - decydowalo moim zyciem pozniej juz do konca :)

tuśka uwierz mi doła miałabyś jak kopiec kościuszki w krakowie
to mówie ci ja
forumowa specjalistka od wpadek   ;) :-[

no ale chyba zmojej wypowiedzi wynika jasno ze nie chce miec drugiego dziecka i ze psychicznie nie jestem gotowa - a jak psycha lezy to i dol bedzie

a z ta forumowa specjalistka od wpadek to sie nie zgodze i przestan tak mowic ... bo jak sie wkoncu spotkamy to ci dam w te twoje piekne zabki i sie skonczy babki sranie ;)

sama pisze:
Rano powiedział mi, że nie będzie więcej wyrzucał prezerwatyw do muszli klozetowej, bo jego plemnik mógłby po niej wypełznąć do mnie jak pójdę zrobić siku :) :) :) :) :)

no niech lepiej tego nie robi ..... ;) ale dlatego ze zapcha kibelek i wtedy to dopiero wypelznie .... ale gowienko z przed tygodnia hahahah ;)

sama pisze:
mąż ma poczucie humoru :D :D :D :D

ciekawe kto wtedy bedzie sie smiac ??? - bo to chyba on bedzie musial byc w roli hydraulika (a tak na marginesie to jak sie pisze hydraulik ???)

a jeśli chodzi o test, to za wcześnie bo to było wczoraj :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Buziaki

Gdzieś czytałam, że w wodzie jest malutkie prawdopodobieństwo, żeby plemniki dotarły "do celu".

Witam serdecznie wszystkie mamusie i tatusiow:)Mam do was pytanie laseczki,czy jesli biore Yasmin ,to oprocz tego musze stosowac jakąś inna antykoncepcje?Pytam ,bo mam straszny lek w czasie kazdego stosunku,ze znow zajde w ciąże,a dodam jesczez ,ze biore yasmin i do tego prezerwatywa dochodzi jeszcze!czy jest ona potrzebna?

moje drogie panie jestem tu nowa chcialam napisac nowy temat ale niestety niepotrafie-mam nadizeje ze wkrotce sie naucze a niebede zasmiecac rozpoczete juz tematy!otoz mam problem i niewiem jak sobie z nim poradzic kiedy kocham sie ze swoim partnerem mam tak wilgotna pochwe ze nieczuje jego...w sobie.niewiem co to moze znaczyc i czy moze powinnam udac sie z tym do lekarza?!prosze o rade!

reklama
Moim zdaniem nie ma potrzeby dodatkowego zabezpieczenia, bo skuteczność tabletki to 99,8%, więc jest bardzo duża. Jeśli z samymi tabletkami nie czujesz się pewnie to możesz stosować do tabletek np. prezerwatywę lub globulki, ale moim zdaniem naprawdę nie ma takiej potrzeby.

Do góry