reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się pozbyć rozstępów???

reklama
kochana chyba tylko operacyjnie mozna pozbyc sie rozstepow.ja mam kompleks przez nie juz 9 lat.zadne kremy ,zele itp nic nie pomogly.;(

Prawda jest taka, ze jesli rozstepy sie pojawily to juz pozamiatane, zadnymi masciami i kremami sie ich nie usunie. Jeszcze jesli sa zabliznione to jakos to wyglada a najgorsze sa fioletowe. Znajoma polozna polecila mi masc na blizny ale po niej tez nie ma super rezultatow a do tego masc smierdzi niemilosiernie.
Jak ktos to kiedys powiedzial - rozstepy po ciazy sa niczym rany poniesione na wojnie.
:-(

Leczenie:

Fraxel laser To najnowszej generacji system laserowy do regeneracji i odmładzania skóry. Fraxel laser nie naświetla jednorodnie powierzchni skóry ale „dziurkuje” ja tysiącami mikroskopijnych laserowych „igieł”. Powstają fragmentaryczne (fractional- stad nazwa metody), mikroskopowe uszkodzenia (MTZ- microthermal treatment zones) skóry, spowodowane podgrzaniem tkanek. Impulsy lasera wnikają w skórę w odpowiedniej odległości tak, by nie powodować oparzenia ale skutecznie pobudzić skórę właściwą do regeneracji.
Peeling chemiczny z użyciem kwasu glikolowego Kwas glikolowy, w niskich koncentracjach zmniejsza kohezję korneocytów, zmniejszając grubość warsty rogowej. W dużych stężeniach natomiast powoduje oderwanie się keratynocytów i epidermolizę, stymuluje produkcję nowych komórek naskórka i syntezę włókien kolagenowych w warstwie powierzchniowej skóry właściwej. Dlatego w powtarzanych terapiach powoduje zgrubienie skóry właściwej i naskórka.
Mikrodermabrazja Regeneruje i uelastycznia skórę, pobudza krążenie, pobudza produkcję kolagenu i elastyny. Zabieg jest bezpieczny i bezbolesny, polega na mechanicznym złuszczaniu warstw naskórka specjalnym aparatem, który ściera i wysysa starte komórki. Zabieg nie wymaga rekonwalescencji. Można łączyć z peelingiem kwasem glikolowym lub TCA.
Mezoterapia Wstrzykiwanie do uszkodzonych tkanek specjalnie opracowanych koktajli z różnych substancji w celu indukowania odpowiedzi fibroblastycznej w skórze właściwej z regeneracją kolagenu. Można łączyć z peelingiem kwasem glikolowym.

A co zrobić, żeby sie nie zrobiły?

Z tego co ja rozmawiałam z ginem, to niewiele od nas zależy, a więcej od predyspozycji genetycznych i ilosci kolagenu w skórze. Można używać preparatów zapobiegających kremów, balsamów itd. Ważne jest też to żeby przyrost wagi nie byl duży i proporcjonalny do wieku,wzrostu itd. Wtedy skóra nie rozciągnie się za dużo i nie będzie rozstępów. Ja mam na udach i dzięki temu,ze stosuje kremy są mniej widoczne i bledsze. Moim większym problemem jest cellulit:baffled:

też jestem zdania , że jest to uwarunkowane genetycznie , ja cala ciąże używałam niby dobrego kremu (pharmaceris) i rozstępy pojawiły się jak mi wody odeszły :-( teraz walczę z nimi :-) smaruje żelem cotractubex i powiem ,że pomaga :-) to jest żel ogólnie na blizny ale lekarz mi podpowiedział , że na rozstępy również pomaga
z tym , że trzeba sie uzbroić w cierpliwość , smarować systematycznie i czekać na rezultaty :-)
zem3i09kl8nuw0cq.png

a%3E

reklama
Leczenie:

Fraxel laser To najnowszej generacji system laserowy do regeneracji i odmładzania skóry. Fraxel laser nie naświetla jednorodnie powierzchni skóry ale „dziurkuje” ja tysiącami mikroskopijnych laserowych „igieł”. Powstają fragmentaryczne (fractional- stad nazwa metody), mikroskopowe uszkodzenia (MTZ- microthermal treatment zones) skóry, spowodowane podgrzaniem tkanek. Impulsy lasera wnikają w skórę w odpowiedniej odległości tak, by nie powodować oparzenia ale skutecznie pobudzić skórę właściwą do regeneracji.
Peeling chemiczny z użyciem kwasu glikolowego Kwas glikolowy, w niskich koncentracjach zmniejsza kohezję korneocytów, zmniejszając grubość warsty rogowej. W dużych stężeniach natomiast powoduje oderwanie się keratynocytów i epidermolizę, stymuluje produkcję nowych komórek naskórka i syntezę włókien kolagenowych w warstwie powierzchniowej skóry właściwej. Dlatego w powtarzanych terapiach powoduje zgrubienie skóry właściwej i naskórka.
Mikrodermabrazja Regeneruje i uelastycznia skórę, pobudza krążenie, pobudza produkcję kolagenu i elastyny. Zabieg jest bezpieczny i bezbolesny, polega na mechanicznym złuszczaniu warstw naskórka specjalnym aparatem, który ściera i wysysa starte komórki. Zabieg nie wymaga rekonwalescencji. Można łączyć z peelingiem kwasem glikolowym lub TCA.
Mezoterapia Wstrzykiwanie do uszkodzonych tkanek specjalnie opracowanych koktajli z różnych substancji w celu indukowania odpowiedzi fibroblastycznej w skórze właściwej z regeneracją kolagenu. Można łączyć z peelingiem kwasem glikolowym.
TYlko trzeba kasy na to wszystko...

Do góry