Witam, mam pytanie. Po urodzeniu dziecka przytyłam niestety ponad 9kg. Jakie są najlepsze sposoby lub porady, aby zrzucić te kilogramy?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
oczywiście że tak, najlepiej deficyt plus ruch, ale są osoby które polegają tylko na deficycie wtedy aby było to zdrowe musi być długotrwałe. Wszystko
Też zależy od wagi i postury, wzrostu. Ja przy 1800 kcal bez ruchu , będę tyć powoli tyć. Mój deficyt przy treningach to 1400 kcal, a bez treningów 1200 kcal… każdy ma inna wagę i inne kilogramy do zrzutu.
Wszystko zdrowo i z umiarem.
to jaki jest wg Ciebie deficyt dla mnie? Bez trenowania? 1800? Zrozum, że jeżeli ktoś mało waży całe życie to musi włożyć więcej pracy w efekty, mało tego, dużo trenuje więc aby zrzucić muszę więcej pobiegać, taka redukcja trwa miesiąc, nie pół roku czy rok. Jakbym ważyła 70 kg ten pułap byłby większy.1200kcal jak nie jesteś karłem nie ma nic wspólnego ze zdrowiem - a raczej pokazuje, jak na max. masz rozwalony metabolizm. Serio, każda Twoja wypowiedź to jak alkoholik mówiąc, że nim nie jest - typowe wyparcie.
Dodam jeszcze, że naprawdę nie chce mi się już toczyć tej dyskusji - ale ciąże masz jeszcze przed sobą więc naprawdę polecam zrobić też prządek w psychice bo może się to dla Ciebie, dla was bardzo źle skończyć jak Ci dojdą do tego hormony w ciąży nie mówiąc o tych w połogu
Weź już nie pisz więcejJa nie jadłam w wakacje przez tydzień prawie. 1 dnia zjadłam jedynie owsiankę na sniadanie, drugiego dnia jabłko,trzeciego dnia już piłam jedynie wodę i takie przeciery właśnie do detoksu. Potem czwarty, piąty, szósty i siódmy dzień piłam tylko wodę. Czułam się świetnie, choć największym problemem okazała się nuda .
i ile schudłaśJa nie jadłam w wakacje przez tydzień prawie. 1 dnia zjadłam jedynie owsiankę na sniadanie, drugiego dnia jabłko,trzeciego dnia już piłam jedynie wodę i takie przeciery właśnie do detoksu. Potem czwarty, piąty, szósty i siódmy dzień piłam tylko wodę. Czułam się świetnie, choć największym problemem okazała się nuda .
Witam, mam pytanie. Po urodzeniu dziecka przytyłam niestety ponad 9kg. Jakie są najlepsze sposoby lub porady, aby zrzucić te kilogramy
Odpowiadasz na post z 2019.Hej zapraszam do mnie ja Ci pomoge
Wszystkie napoje zero są gorsze od swoich wersji kalorycznych... Masakra. Mają zero kalorii, ale zaburzają gospodarkę cukrami w organizmie i mogą prowadzić do tycia.to przy okazji poradzę, etykiety i liczenie kalorii. Sprawdz na liczniku ( wszędzie w necie) kalorii jaki masz deficyt kaloryczny ( kalkulator kcal) i trzymaj się deficytu kalorycznego, zmiana paru składników np mleko 0,5 do kawy, zamiast cukru słodzik, zamiast coca coli zwykłej to zero a zamiast fast fooda zrób go sama, dużo wody. Plus 3/4 razy w tyg 30 min ćwiczeń interwałowych przed tv z youtube np. Kołakowska . Powinno pomóc