Witam, mam pytanie. Po urodzeniu dziecka przytyłam niestety ponad 9kg. Jakie są najlepsze sposoby lub porady, aby zrzucić te kilogramy?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
niestety ja 20kg przytyłam włącznie po dwóch córkach, biorę różne tabletkach hormonalne i to też mi utrudnia zrzucenie wagi, a że jestem wysoka osoba i kiedyś byłam chudzina to w ogóle nie rzuca się to w oczy. Powiem tak, ja próbowałam wszystkiego, przy dzieciach dieta to w ogóle hardcore, nie da się nic regularnie robić, siłownia odpada,bo sama tam nie schudne a personalny kosztuje sporo kasy, zostawiam już to, pogodziłam się z tą waga. Pociesza mnie fakt że zrobi się cieplej i zacznę jeździć na rowerze, także robię też to polecam.Witam, mam pytanie. Po urodzeniu dziecka przytyłam niestety ponad 9kg. Jakie są najlepsze sposoby lub porady, aby zrzucić te kilogramy?
Ja też skomentowałem bo ktoś podbił, już nie będę usuwacAle ona dodała ten post w 2021 roku myślę że jak miała to już schudła
to przy okazji poradzę, etykiety i liczenie kalorii. Sprawdz na liczniku ( wszędzie w necie) kalorii jaki masz deficyt kaloryczny ( kalkulator kcal) i trzymaj się deficytu kalorycznego, zmiana paru składników np mleko 0,5 do kawy, zamiast cukru słodzik, zamiast coca coli zwykłej to zero a zamiast fast fooda zrób go sama, dużo wody. Plus 3/4 razy w tyg 30 min ćwiczeń interwałowych przed tv z youtube np. Kołakowska . Powinno pomócJa też skomentowałem bo ktoś podbił, już nie będę usuwac
Prosta droga do zaburzeń odżywianiato przy okazji poradzę, etykiety i liczenie kalorii. Sprawdz na liczniku ( wszędzie w necie) kalorii jaki masz deficyt kaloryczny ( kalkulator kcal) i trzymaj się deficytu kalorycznego, zmiana paru składników np mleko 0,5 do kawy, zamiast cukru słodzik, zamiast coca coli zwykłej to zero a zamiast fast fooda zrób go sama, dużo wody. Plus 3/4 razy w tyg 30 min ćwiczeń interwałowych przed tv z youtube np. Kołakowska . Powinno pomóc
Ja się nie zgodzę znaczy nie zalecam nikomu kompulsywnego sprawdzania etykiet, ale po jakimś czasie już się nie liczy kalorii tylko orientacyjnie widzi się mniej wiecej, jak wygląda porcja. Wchodzi w krew.Prosta droga do zaburzeń odżywiania
Widzisz a u mnie ważenie i czytanie etykiet, sprawdzanie składu tylko wzmocniło ortoreksję. Ale bardziej mam na myśli zastępowanie produktów z cukrem produktami ze słodzikami etc. etc.Ja się nie zgodzę znaczy nie zalecam nikomu kompulsywnego sprawdzania etykiet, ale po jakimś czasie już się nie liczy kalorii tylko orientacyjnie widzi się mniej wiecej, jak wygląda porcja. Wchodzi w krew.
ja bylam leniwa i wolalam, żeby zrobil to za mnie dietetyk, ale jak mialam rozpisane gramowo porcje, to bardzo pilnowałam.
Schudlam 30kg i trzymam wagę od 2 lat pomimo w ciąż przez ten czas.
Kiedyś też tak uważałam, ba! Nadal uważam, że mniej jedzenka i ruch to najlepsze połączenie. Dziś mija 8 miesięcy od porodu. Zostało mi 6-8kg. Od dwóch tygodni bardzo pilnuję tego co i ile jem, ćwiczę na biezni plus codzienny ruch przy dziecku. Po twarzy, dekolcie widze różnice, staje na wagę a tam ani drgnie.. biorę minipigulki antykoncepcyjne. Zastanawiam się czy to one mają wpływ. Nie mogę a raczej nie chcę ich odstawiać, bo nie mogę i nie chcę zajść w ciążę. Pytanie czy to rzeczywiście tabletki blokują odchudzanie czy ja mam zaburzenia widzenia i jem za dużoSerio… wystarczy m. (I racjonalnie) ż. I nie trzeba liczyć kalorii. Plus ruch.