reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
reklama
Moja też chętnie siku robi na nocnik ale kupę w żadnym wypadku wie gdzie się powinno robić bo się pytam i zawsze pokazuje nocnik a robi mi w majtki:/;/;/;/ chowa się a jak ją przyczaje i wołam na nocnik to mówi że kuku i muszę ją mocno na tym nocniku przytulać bo się denerwuje

No to dziewczyny ja mam ten sam problem moj synek pieknie robi siusiu na ubikacje czy nocnik czasami zdarza sie mała wpadka ze sie pomoczy ale oki!Natomiast jak chce kupe to komunikuje nam ze on własnie idzie robic kupke leci w ustronne miejsce i ja robi oczywiscie ja wtedy biegne za nim przekonuje go zeby zrobi na nocnik on sie zgadza ale nic nie zrobi tam tylko pozniej w pieluch!Juz nie wiem jak mam go przekonac zeby robił na ubikacje bo on wie ze chce mu sie !

klaudia- moja była od roku sadzana i coś tam robiła ale jakoś sama nie za bardzo, z młodszym już nie robię tak i sama zauważyłam że jak starsza robi to on bierze swój nocnik i próbuje ściągać rajstopy i siadać, jak go posadzę to usiądzie i wstanie za jakąś chwilkę sprawdzi co ma tam, a jeszcze mi nie siknął do nocnika i bierze i odkłada do ubikacji. Starsza sama zaczęła siadać jakoś jak miała 2,5 roku, a na kupę to dopiero sama siada od mca. Na wszystko przyjdzie czas.

mój syn sygnalizuje, ze chce siusiu i kupkę od momentu gdy skończyl rok obecnie ma 3. Zdarzają się jednak takie dni, że po prostu się zapomni. Nie powinno się wtedy dziecku tego wypominac.

reklama
jak mój Mati był mniejszy to korzystaliśmy z nocnika, ja na wc a on na swojej foce :) ale niestety miałam urwanie głowy przez jakis czas i nocnik poszedł w odstawke. Teraz od poczatku stycznia staramy sie chodzic co 30min do wc, mamy nakładke na wc ale takze siada bez niej tylko sie trzyma umywalki:) niestety pampersy na noc i na dwor sa, w domu jesli widze u niego jakies dziwne ruchy albo pokazuje rajstopki lub łazienke to biegniemy szybko :) wiadomo ze nie zawsze zdazymy lub nie zauwaze ale coz poczatek mamy dobry :)

Do góry