reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak odczytać test owulacyjny

reklama
Czy te cyferki oznaczają dzień cyklu oraz porę dnia ? Ogólnie na pik wygląda ten z 12 i 14 ale moim zdaniem wszystkie są bardzo mocne . Jak długie masz cykle ?

Pytam jak długie są ? Bo od tego zależy kiedy czas robić testy owulacyjne to po pierwsze . Po drugie przy pcos moja nie wychodzić testy prawidłowo , w takim wypadku najlepiej iść na monitoring cyklu , ewentualnej robić testy + monitoring aby potwierdzić czy to się pokrywa

Mam podejrzenie pcos i u mnie testy owu wychodziły różnie , czasem był pik i owu a czasem miałam 2 razy pik i nie miałam pojęcia czy ten pęcherzyk pękł akurat wtedy nie byłam na monitoringu . Ja zrezygnowałam z testów i chodzę cały czas na monitoring ,daje mi to większą pewność

U ciebie jak widać lh jest wysokie , wygląda trochę jakby 2 razy był wyrzut czyli organizm chciał podejść do owulacji ale czy do niej doszło to nie wiemy .

Do góry