Tak jak w temacie, jak nauczyć dziecko spać przy normalnych dźwiękach? Nasza 7 miesieczna córka budzi się przy każdym głośniejszym dźwięku na spacerze, typu: głośniejszy samochód, motor, hulajnoga, szczekanie psa, krzyczące dzieci, przez co śpi na spacerach maksymalnie 40 minut. W nocy nie wspomnę, bo jest jeszcze gorzej jak zaśnie, to przeszkadza jej skrzypiąca podłoga, nawet jak przerwacam się z boku na bok w łóżku to ona potrafi się rozbudzić. Już nie wiem co robić. Często sama nie mogę zasnąć, bo jestem zestresowana, że zaraz mała się obudzi z jakiegoś powodu. Jak nauczyć ją spać przy takich dźwiękach?
reklama
Po prostu nie unikać dźwięków. To co opisujesz trochę mi wygląda na nadwrażliwość dźwiękowa, co może powodować, że głośniejszy dźwięk będzie budził malucha. To jednak jest do sprawdzenia. Jedyne, co możesz robić to samemu odpuścić i zaakceptować sytuację, a będzie ci łatwiej. Przestaniesz się tak stresować. Natomiast dziecku dawaj wciąż poczucie bezpieczeństwa, oraz wystawiaj dalej na działanie dźwięków. Innej opcji raczej nie ma. Możesz ewentualnie do snu dorzucić jakąś pozytywkę z uspokajająca, wyciszajaca, odprężająca muzyka. U nas to baranek Ewan. Melodia harfy z naturalnym biciem serca. Są też inne. Poszukajcie czegoś dla siebie.
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Może włączać coś w stylu musia szumisia? Wtedy jest mini hałas, ale delikatny, pozwalajacy spac.
marta18691
Fanka BB :)
Ja od małego dzieci były uczone pralka chodziła zmywarka i nie było problemu z hałasem spały normalnie
Podziel się: